18:58, 2 Decembrie 2017
, PRO TV

Ziua nationala a tuturor romanilor, sarbatorita si astazi la Chisinau. Cu tricolor si pancarde, sute de unionisti au marsaluit prin centrul capitalei si au cerut Unirea cu Romania - VIDEO


Ziua nationala a tuturor romanilor a fost sarbatorita si astazi la Chisinau. Sute de unionisti au marsaluit pe ploaie prin centrul capitalei. Echipati cu tricolore si pancarte, manifestantii au cerut Unirea cu Romania, din care am facut parte candva.


 

Manifestantii s-au adunat la monumentul lui Stefan cel Mare, iar de acolo, au pornit in mars spre Universitatea de Stat.

 

Unionistii au intins si un tricolor imens.   Ei au tinut discursuri si au cantat cantece patriotice.

 

La manifestatie au participat si romani de peste Prut. 

 

Un mars al unirii s-a desfasurat si aseara, fiind organizat de partidul Unitatii Nationale. Tinerii au pornit din scuarul Garii si au mers pe jos pana la cimitirul ostasilor romani, unde au creat o harta a Romaniei Mari din lumanari. 

 

“Suntem aici pentru a sarbatori Ziua Marii Uniri, 1 decembrie.“

 

“Marea adunare nationala de la Alba Iulia prin care s-a reintregit Romania. Daca unirea a inceput la Chisinau, atunci s-a finisat la Alba Iulia.“

 

Ieri, s-au implinit 99 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, sarbatoarea de suflet a tuturor romanilor. La Bucuresti, s-a desfasurat o parada impresionanta la care au participat peste 3500 de militari romani si straini.

Alte ştiri despre: