17:47, 13 Februarie 2018
, PRO TV

Voronin: Greceanii a luat un credit de peste 40 de milioane de lei de la BEM pe care nu l-a intors - Adevarul


Presedintele PCRM, Vladimir Voronin, o acuza pe lidera PSRM, Zinaida Greceanii, ca ar fi implicata in frauda bancara, soldata cu furtul a unui miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc. Potrivit fostului sef de stat, Greceanii ar fi luat anterior un credit in suma de peste 40 milioane de lei de la Banca de Economii (BEM) pe care nu l-a intors, scrie adevarul.ro.


 

„Zinaida Greceanîi singură a luat un credit de la BEM de peste 40 de milioane de lei şi nu a întors niciun leu. Referitor la celelalte personaje, eu nu pot numi pe nimeni. Merge ancheta, pare că merge sau merge înapoi”, a spus Vladimir Voronin la emisiunea „Adevărul Live”.

 

Ex-preşedintele ţării a precizat că „miliardul nu l-au furat nici românii, nici ucrainenii, îi furat de moldoveni”.  „Atât timp cât rămâne această guvernare, de ce ei vor să se menţină cu orice preţ la guvernare, nu o să afle nimeni despre miliard”, a continuat comunistul.

 

El s-a arătat surprins că Guvernul a apelat la compania americană Kroll pentru a identifica autorii fraudei bancare, dar şi destinaţia banilor.   „Avem CNA, o sumedenie de procurori care pot să investigheze şi noi am găsit o organizaţie tocmai în America, Kroll.

 

Cine e Kroll? Iată noi aşteptăm toţi să vină Kroll să găsească banii, dar ăştia ce fac? pentru ce primesc salarii? De ce nu caută miliardul? Înseamnă că nu au acest scop, nu e pusă sarcina să găsească miliardul”, a spus Voronin.

 

Contactat de Pro TV, serviciul de presa al PSRM ne-a spus ca va reveni mai tarziu cu o reactie.


CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL PE ADEVARUL.RO

Alte ştiri despre: