14:51, 6 Februarie 2018
, PRO TV

Vizita istorica a presedintelui turc la Vatican a fost marcata de violente. Aproape doua mii de kurzi au protestat in centrul Romei, fiind nemultumiti ca Recep Erdogan s-a intalnit cu Papa Francisc - VIDEO


Vizita istorica a presedintelui turc la Vatican a fost marcata de violente. Aproape doua mii de kurzi au protestat in centrul Romei, fiind nemultumiti ca Recep Erdogan s-a intalnit cu Papa Francisc. Totul, in conditiile in care armata turca bombardeaza o provincie locuita de kurzi in Siria.


 

Manifestantii kurzi care s-au imbrancit cu politistii in fata castelului Sant'Angelo sunt furiosi de ofensiva Turciei, lansata in urma cu doua saptamani in provincia siriana Afrin. Oamenii au incercat sa rupa cordonul scutierilor, iar agentii au fost nevoiti sa foloseasca forta pentru a dispersa multimea, mai ales ca autoritatile au interzis timp de 24 de ore protestele in centrul Romei.

 

Calatoria lui Recep Erdogan la Vatican este prima vizita a unui presedinte turc in ultimii 59 de ani. Totusi, presa a remarcat ca liderul turc nu a fost intampinat cu bratele deschise de Papa Francisc, care militeaza impotriva conflictelor armate. 

 

Jurnalistii au scris ca desi cei doi au zambit protocolar, atmosfera a ramas una posomarata, chiar si atunci cand presedintele turc si Suverantul Pontif au facut schimb de cadouri. Cu ocazia vizitei sale in Italia, Erdogan se va intalni si cu presedintele si premierul Italiei, pentru a discuta despre imigratia ilegala, securitate si aderarea la Uniunea Europeana. Pentru vizita liderului de la Ankara, 3500 de politisti au fost mobilizati pe strazile Romei.

Alte ştiri despre: