12:16, 8 Februarie 2019
, PRO TV

Valentina Rotaru, invitata astazi la dezbaterile de la PRO TV. Profilul candidatului PD, pe circumscriptia uninominala 23


Valentina Rotaru este invitata astazi la dezbaterile de la PRO TV. Ea este candidata PD, pe circumscriptia uninominala 23.


 

Potrivit moldova.org, Valentina Rotaru a activat în sistemul medical mai bine de 30 de ani, fiind nefrolog pediatru. A fost şefa secţiei de pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco”.

 

A mai ocupat funcţia de medic-şef al Spitalului Clinic Central „Calea Ferată din Moldova”, dar şi şefă a secţiei Nefrologie Pediatrică a Institutului Mamei şi Copilului. 

 

În 2015 a fost numită în funcţia de viceministră a Sănătăţii, dar a părăsit munca în Guvern pentru a deveni deputată în Parlament, în fracţiunea Partidului Democrat. Când a devenit viceministră, Centrul de Investigaţii Jurnalistice scria că, Rotaru avea o firmă deschisă pe numele său, ceea ce contravenea legii, întrucât funcţia de viceministru este incompatibilă cu oricare altă poziţie retribuită.

 

Valentina Rotaru si-a anuntat participarea pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 in calitate de candidat PD pe circumscriptia nr. 23 din care fac parte unele cartiere din sectorul Botanica, din capitala.

 

CEC a publicat declaratia de avere a candidatului.

 

Organizatiile constituente ale Initiativei Civice pentru un Parlament Curat 2019 (ICPC) nu au publicat profilul concurentului.

Alte ştiri despre: