20:41, 5 Septembrie 2018
, PRO TV

Un oras din sudul Crimeei a inceput sa fie evacuat, dupa ce a fost semnalata poluarea localitatii cu o substanta necunoscuta - VIDEO


Un oras din sudul Crimeei a inceput sa fie evacuat, dupa ce a fost semnalata poluarea localitatii cu o substanta necunoscuta. Oficialii de la Kiev acuza autoritatile de la Moscova ca, dupa efectuarea exercitiilor militare de luna trecuta, acestia au provocat un dezastru ecologic, iar acum localnicii trebuie sa fuga de la casele lor.


 

Inca de la inceputul lunii august localnicii s-au plans ca au inceput sa aiba probleme de sanatate, slabiciuni si iritatii ale pielii din cauza unei substante toxice emise in aer.Din aceasta cauza, ieri orasul Armiansk a inceput sa fie evacuat.

 

“A fost anuntata evacuarea copiilor. Sunt trimisi la sanatorii, gradinite si scoli.”

 

 Pana acum au fost evacuati peste patru mii de copii. Masurile au fost luate din cauza substantei necunoscute, care s-a depus pe structurile din metal, pe acoperisuri, masini si pe garduri. Totodata, oamenii sustin ca si vegetatia a inceput sa se usuce. Aceasta femeie spune ca ii este frica sa-si lase copilul sa iasa afara.

 

“A iesit pe cinci minute, s-a plimbat, a venit acasa. Am inceput sa-i spal picioarele si am observat ca acest strat se spala impreuna cu pielea.” 

 

 Substanta toxica ar fi emisa dintr-un lac de stocare a unei fabrici chimice din regiune. Un reprezentant al Ministerului ucrainean al Apararii a declarat ca in perioada 13-19 august au fost desfasurate exercitii militare in Crimeea, iar un obuz a nimerit chiar in lacul de depozitare a uzinei.

 

Alexandr MOTUZIANIK, PURTATOR DE CUVANT, MINISTERUL UCRAINEAN AL APARARII:Dupa caderea obuzului aceste obiective au fost deteriorate, ceea ce a dus la agravarea mediului ecologic pe tot teritoriul din sudul Crimeei.”

 

 Vice-premierul Crimeei acuza, insa, autoritatile ucrainene, care au blocat scurgerea apei din regiunea Dnepr printr-un canal spre Crimeea. Asta nu doar ca a provocat seceta, dar a dus si la scaderea nivelului apei in lacul de colectare, care era necesare pentru ca substantele sa nu se elimine in aer.

 

Peninsula Crimeea a fost anexata de Rusia in 2014, in urma unui referendum nerecunoscut de Kiev si de comunitatea internationala.

Alte ştiri despre: