08:57, 2 Martie 2016
, Stirile Pro TV

SUPER TUESDAY.Trump a facut un pas urias spre a fi nominalizat candidat la presedintie. Rezultatul obtinut de Hillary Clinton


Democrata Hillary Clinton si miliardarul republican Donald Trump dominau "Super Tuesday" la jumatatea drumului dupa ce au castigat respectiv sase si cinci state, relateaza AFP, citata de Agerpres.


 

 Magnatul imobiliar Donald Trump si-a confirmat statutul de favorit al taberei republicane, castigand in cinci state unde mass-media americane au anuntat invingatorii, lasand totusi concurentului sau Ted Cruz foarte importantul stat Texas, unde acesta este senator.

Texas, cel mai mare lot din aceasta zi de "Super Tuesday" cu 155 de delegati in joc in tabara republicana, este o victorie importanta pentru Ted Cruz, care a castigat de asemenea in statul Oklahoma.

Dar Donald Trump conduce in cursa pentru nominalizarea republicana dupa ce a castigat in Georgia, Virginia, Alabama, Massachusetts si Tennessee, in plus fata de cele trei state unde a obtinut deja victoria inaintea acestei zile a alegerilor.

In tabara democrata, Hillary Clinton a castigat alegerile primare in Arkansas, Alabama, Tennessee, Georgia, Virginia si Texas, potrivit previziunilor televiziunilor din SUA dupa inchiderea sectiilor de votare in aceste state marti seara. Ea a iesit de asemenea invingatoare in arhipelagul Samoa (Americana n.r.).

La jumatatea maratonului electoral din cadrul "super-marti", in care 12 state trebuie sa se pronunte, contracandidatul ei democrat Bernie Sanders s-a impus, deloc surprinzator, in Vermont, unde este senator, dar si in Oklahoma.

In "Super Tuesday", pe parcursul acestei singure zile, o cincime din delegatii republicani si un sfert din delegatii democrati vor fi atribuiti, aminteste France Presse.

Alte ştiri despre: