13:31, 6 Decembrie 2017
, PRO TV

Sondaj: Igor Dodon este politicianul in care moldovenii au cea mai mare incredere. De cine este urmat - VIDEO


Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, doar doua formatiuni ar imparti fotoliile in legislativ - PSRM si PAS. Sunt rezultatele unui sondaj realizat de Asociatia Sociologilor si Demografilor din Republica Moldova. Studiul mai arata ca Igor Dodon este politicianul in care moldovenii au cea mai mare incredere, urmat de Maia Sandu si Pavel Filip.


 

Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, pentru ce partid aţi vota?

 PSRM – 34,9%

PAS – 17,7%

PD – 4,7%

PPDA – 3,3%

PCRM – 1,6%

PN – 1,4%

PPEM – 1,3%

PL – 0,8%

ALTE PARTID – 2,5%

NU ŞTIU – 25,7%

 

Daca in duminica ce vine ar avea loc alegeri parlamentare, socialistii ar obtine cele mai multe locuri in legislativ, fiind in topul preferintelor a o treime din alegatori. Iar fiecare al cincilea ar vota pentru Partidul Maiei Sandu. Democratii, reprezentati acum de 41 de deputati in legislativ, ar obtine nici 5 la suta din sufragii si astfel nu ar trece pragul electoral. Comunistii, Partidul Nostru, Partidul Popular European si liberalii ar acumula mai putin de doua la suta din voturi. Asta in conditiile in care studiul mai arata ca fiecare al patrulea moldovean habar nu are pentru cine sa voteze.Igor Dodon ramane pe val, fiind politicianul in care respondentii au spus ca au cea mai mare incredere.

 

Care este personalitatea politică în care aveţi cea mai mare încredere?

Igor DODON – 50,2%

Maia SANDU – 20,4%

Pavel FILIP – 4,3%

Andrei NĂSTASE – 4,2%

Vladimir VORONIN – 4,1%

Vlad PLAHOTNIUC – 3,9%

Renato USATII – 3,0%

Zinaida GRECEANÎI – 2,5%

Iurie LEANCĂ – 1,6%

 

Este vorba despre 50 la suta din respondenti. De doua ori mai putin a obtinut Maia Sandu, iar premierul are sprijinul a 4,3 la suta din moldoveni. Pavel Filip este urmat de Andrei Nastase, Vladimir Voronin si de Vlad Plahotniuc care au acumulat in jur de 4 la suta.

 

In acest top intra si Renato Usatii, Zinainda Greceanii si Iurie Leanca. Totodata, 56 la suta din moldoveni fie nu au incredere in nimeni, fie nu stiu pe cine sa aleaga.

 

Sondajul a fost realizat in perioada 20 noiembrie – 2 decembrie, pe un esantion de 1180 de persoane din 79 de localitati ale tarii. Studiul are o marja de eroare de 3 la suta.

Alte ştiri despre: