16:41, 23 Decembrie 2017
, Stirile PRO TV

S-au enervat rusii: ”Statele Unite ale Americii au trecut linia!”


Un diplomat rus a declarat ca Statele Unite ”au depasit linia” dupa ce au anuntat ca intentioneaza sa furnizeze arme letale Ucrainei, impingand Kievul, in acest fel, intr-o baie de sange.
Potrivit Russia Today, anunţul făcut de guvernul american este o escaladare a situaţiei precendnte, în care SUA ajutau Ucraina cu arme prin intermediul contractelor încheiate cu producătorii americani de arme de foc.

 

”Într-un fel, SUA au trecut linia”, a spus ministrul-adjunct rus de Externe Serghei Riabkov.

 

Diplomatul rus a adăugat faptul că Washington-ul nu mai poate susţine că are rol de mediator în conflictul ucrainean, deoarece acum este ”complice în declanşarea unui război”. El a mai spus că Moscova este de părere că nu are niciun rost să apeleze la bunul simţ al politicienilor americani, deoarece mulţi dintre ei sunt ”orbiţi de rusofobie şi aplaudă cu nerăbdare batalioanele ucrainene naţionaliste punitive”.

 

Statele Unite au anunţat vineri că vor întări ajutorul acordat Ucrainei în domeniul apărării, astfel încât Kievul să poată asigura “suveranitatea” teritoriului său, pe fondul tensiunilor americano-ruse legate de conflictul ucrainean, a relatat AFP, potrivit Agerpres.

Alte ştiri despre: