19:29, 10 Septembrie 2017
, PRO TV

S-a pornit, dar inca nu a ajuns. Fostul guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakasvili a pornit spre Ucraina, chiar daca autoritatile de la Kiev au anuntat ca nu-i vor permite sa intre in tara - VIDEO


S-a pornit, dar inca nu a ajuns. Fostul presedinte al Georgiei si guvernatorul al regiunii Odesa, Mihail Saakasvili a pornit astazi spre Ucraina, chiar daca autoritatile au anuntat ca nu-i vor permite sa intre in tara. Politicianul a ajuns la granita Poloniei cu Ucraina, cu un autobuz, dupa ce de dimineata trenul in care se afla nu a fost lasat sa porneasca din gara.


 

Mihail SAAKASVILI, EX-PRESEDINTE AL GEORGIEI: ”Tocmai aţi văzut ce s-a întâmplat. Preşedintele Poroşenko a ordonat şefului Căilor Ferate să oprească trenul pe teritoriul Uniunii Europene, în Polonia. Vă puteţi imagina cu ce idiot avem de-a face?”

 

Dupa cum a promis, Mihail Saakasvili a pornit in aceasta dimineata spre Ucraina. Initial anuntase ca va trece frontiera cu autobuzul, dar ulterior a urcat intr-un tren, care urma sa-l duca din Polonia in orasul Lvov. Ghinion insa, garnitura nu a mai pornit din loc. Saakasvili spune ca totul s-a facut la ordinul lui Petro Porosenko, cel care i-a acordat cetatenia ucraineana, iar apoi i-a luat-o.

 

Mihail SAAKASVILI, EX-PRESEDINTE AL GEORGIEI: ”Poroşenko acţionează exact ca în timpul sovietic, aşa cum făcea KGB-ul. Acum nu mai trăim în perioada sovietică şi avem propria ţară care are anumite reguli şi legi.”

 

Impreuna cu Saakasvili, in tren se afla sotia, fiul, dar si cativa deputati ucraineni, care il sustin, printre ei si Iulia Timosenko. Politicianul a anuntat ca nu se da batut si ca revine la planul initial. Asa nu a stat mult pe ganduri, a urcat in autobuz, care l-a dus la frontiera Ucrainei. Nu se stie daca va reusi sa intre in tara vecina, intrucat autoritatile au anuntat ca nu-i vor permite acest lucru.

 

La sfarsitul lunii iulie, Mihail Saakasvili a ramas fara cetatenie ucraineana. Oficialii de la Kiev si-au motivat decizia prin faptul ca acesta ar fi indicat informatii false in chestionarul pentru obtinerea documentului. Politicianul insa sustine ca in acest mod Petro Porosenko a vrut sa scape de el. Acum un an, Saakasvili a renuntat la functia de guvernator al regiunii Odesa, acuzand autoritatile ucrainene de coruptie.

Alte ştiri despre: