19:22, 29 August 2018
, PRO TV

Rusia a inceput pregatirile de cele mai mari manevre militare de dupa anii '80. La aplicatiile din septembrie, care se vor desfasura in Siberia, vor participa aproape 300 de mii de soldati - VIDEO


Rusia a inceput pregatirile de cele mai mari manevre militare de dupa anii '80. La aplicatiile din septembrie, care se vor desfasura in Siberia, vor participa aproape 300 de mii de soldati, fiind implicate si trupe din China si Mongolia.


 

Exercitiile Vostok-2018 se vor desfasura intre 11 si 15 septembrie in Siberia Orientala. Potrivit Ministrului rus al Apararii manevrele vor implica peste o mie de avioane, 36 de mii de blindate si in jur de 300 de mii de militari, care constituie o cincime din totalitatea armatei ruse, care numara un milion de oameni.Ministrul a mai adaugat ca exercitiile vor fi mai de amploare decat cele din anii '80.

 

Serghei SOIGU, MINISTRUL RUS AL APARARII:Acestea vor fi probabil mai de amploare decat cele din 1981.”

 

 Ministrul chinez al Apararii a anuntat saptamana trecuta ca va trimite peste trei mii de militari din Armata Populara de Eliberare. Trupele Chineze vor aduce cel putin 900 de tancuri si 30 de avioane.

 

Anul trecut, exercitiile Zapad-2017 au reunit, potrivit Moscovei, 12700 de militari din Rusia si Belarus. La randul sau, NATO, care sta cu ochii pe Rusia anunta cele mai mari manevre din ultimii ani, care vor avea loc in noiembrie un Norvegia, in apropiere de Cercul Polar, in conditii de iarna extrema.

 

Ele vor implica 40.000 de oameni din cele 29 de tari ale Aliantei, dar si din Suedia si Finlanda. Exercitiile NATO vor testa faimosul articol 5 din Carta Aliantei, care spune ca un atac impotriva unuia din membri este un atac impotriva tuturor. 

Alte ştiri despre: