17:43, 7 Octombrie 2018
, PRO TV

Romania ramane impartita si in a doua zi de referendum. Unii au mers la urne pentru ca isi doresc redefinirea notiunii de familie, altii si-au vazut de treburi ca intr-o zi obisnuita - VIDEO


Romania ramane impartita si in a doua zi de referendum. In timp ce unii au mers la urne pentru ca isi doresc redefinirea notiunii de familie, altii si-au vazut de treburi ca intr-o zi obisnuita de duminica. Exista sectii, unde nu s-a prezentat niciun alegator.


 

A suierat vantul in cel putin 8 sectii de votare, unde nu a venit nici macar un alegator. Asa s-a intamplat in birourile electorale din Iasi, Bucuresti, Hunedoara si  Mures. Totodata, in alte 60 sectii din Romania au venit mai putin de 10 persoane ca sa-si dea votul.

 

“Nu este important pentru mine.“ 

 

In schimb, altii au spus ca au facut tot posibilul ca vina si sa voteze. 

 

“Am aterizat azi noapte si am venit aici.“ 

 

Conform datelor de la Biroul Electoral Central din Romania, dupa prima zi de referendum prezenta la vot este slaba. In toata tara, au votat putin peste un milion de romani, ceea ce inseamna aproape 6 la suta din numarul total de alegatori.

 

Asta, in conditiile in care, pentru a fi validat, la referendum trebuie sa participe 30 de procente din persoanele cu drept de vot.

 

Plebiscitul a fost organizat pentru a schimba Constitutia, in ceea ce priveste redefinirea familiei, in casatorie dintre un barbat si o femeie, si nu intre soti cum era pana acum. 

Alte ştiri despre: