21:43, 17 Mai 2018
, PRO TV

RM ar putea primi prima transa din asitenta macro-financiara din partea UE in aceasta vara. Declaratia, facuta de Comisarul European pentru politici Regionale, Corina Cretu, aflata in prima sa vizita la Chisinau - VIDEO


Republica Moldova ar putea primi prima transa din asitenta macro-financiara din partea Uniunii Europene in aceasta vara. Declaratia a fost facuta astazi Comisarul European pentru politici Regionale, Corina Cretu, aflata in prima sa vizita la Chisinau. Primierul Pavel Filip recunoaste ca autoritatile mai au mult de lucru pentru a indeplini toate conditiile inaintate.


 

Oficialii sustin ca au vorbit, la intrevederea de astazi, despre programele de aprovizionare cu apa si canalizare, despre eficienta energetica a cladirilor publice, dar si depre problemele din regiuni. Pavel Filip sustine ca va continua reformele initiate, dar recunoaste ca autoritatile mai de lucru in mai multe domenii. 


Comisarul european a spus ca regreta iesirea Marii Britanii din UE. Mai in gluma, mai in serios, premierul a facut si o remarca ce a starnit zambetul comisarului european.

 

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: „Referitor la BREXIT, suntem gata sa oferim MoldIN-ul si sa luam locul 28 in Uniunea Europeana. Nu suntem siguri ca vom fi atat de mari contribuabili precum Marea Britanie, dar consumatori vom fi”.

 

 Intrebata despre statutul de observator al Republicii Moldova in cadrul Uniunii Euroasiatice, dobandit recent de Igor Dodon aceasta a spus ca pentru Uniunea Europeana relatiile cu tara noastra se bazeaza pe Acordul de Asociere si Acordul de Liber Schimb.

 

Corina CRETU, COMISAR EUROPEAN POLITICA REGIONALA: „Eu cred ca in primul rand este o problema interna a Republicii Moldova.”

 

 Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: “Guvernul nu va aloca niciun leu pentru a acorda asistenta unor observatori in Uniunea Eurasiatica. Oricare acord si tratat interntional trebuie să fie prezentat spre ratificare Parlamentului, conform Constitutiei. Acest statut de observator este un act care nu are putere juridica pentru R. Moldova”. 

 

 Comisarul european si premierul Pavel Filip vor participa sambata la deschiderea Oraselului European, la Ungheni.

Alte ştiri despre: