18:12, 6 Octombrie 2018
, PRO TV

Referendum in Romania privind modificarea Constitutiei. Daca plebiscitul va fi validat, atunci notiunea de familie va fi redefinita in casatorie dintre un barbat si o femeie si nu intre soti cum era pana acum - VIDEO


Este referendum in Romania privind modificarea Constitutiei. Daca plebiscitul va fi validat, atunci notiunea de familie va fi redefinita in casatorie dintre un barbat si o femeie si nu intre soti cum era pana acum. Pentru ca acest lucru sa se intample, este nevoie ca 30 la suta din numarul total de alegatori sa vina la urne. Pana la ora 16, insa, s-a inregistrat o prezenta la vot de doar 3,7 procente.


 

Printre primii care s-au prezentat la sectiile de vot au fost oficialii. 

 

Viorica DANCILA, PREMIERUL ROMANIEI: “Am votat pentru valorile noastre. “ 

 

La fel i s-a intamplat si fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu. Cand a incercat sa se salute cu membrii comisiei din sectia de vot, unul dintre ei l-a ignorat.

 

Cei care s-au prezentat la urne au spus ca sustin ideea unei casatorii dintre un barbat si o femeie.

 

Pentru referendum au fost deschise peste 18 mii de sectii de votare, intre care 378 in strainatate. Cetatenii se pot prezenta la urne de la 7 dimineata pana la ora 21. Sunt peste 18 milioane de romani cu drept de vot. Pentru ca plebiscitul sa fie validat este nevoie de o prezenta de 30 la suta din numarul total de alegatori, si nu 50 la suta cum era pana acum.

 

Referendumul se va desfasura si maine. 

Alte ştiri despre: