10:06, 4 Septembrie 2017
, PRO TV

Reactia lui Donald Trump, intrebat daca ia in considerare sa atace Coreea de Nord - FOTO


Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a rectionat ferm la testul nuclear efectuat de Coreea de Nord.


 

Statele Unite iau în considerare să taie relaţiile comerciale cu tările care fac afaceri cu Coreea de Nord, a anunţat preşedintele Donald Trump, relatează AFP. Întrebat daca se gandeşte să atace Coreea de Nord, Trump a răspuns: “Vom vedea!”

 

În prima sa reacţie, pe Twitter, preşedintele american, Donald Trump, a declarat că totul este o acţiune “ostilă” la adresa Statelor Unite.

 

“Coreea de Nord a efectuat un test nuclear major. Cuvintele şi acţiunile lor continuă să fie foarte ostile şi periculoase pentru Statele Unite...” a scris pe Twitter Donald Trump.

 

Coreea de Nord este un stat paria, a devenit o mare ameninţare şi o ruşine pentru China, care încearcă sa ajute însă fără succes”, a mai scris Trump într-un alt mesaj postat pe Twitter.

 

“Coreea de Sud află, aşa cum le-am spus, că îndemnurile lor la conciliere nu funcţionează, ei (n.r. Coreea de Nord) înţeleg doar un lucru”, a completat Trump.

 

Donald Trump va convoca duminică echipa de securitate naţională pentru a discuta despre noul test nuclear efectuat de Coreea de Nord, a anunţat Casa Albă.

 

“Echipa de securitate naţională monitorizează îndeaproape. Preşedintele şi echipa sa de securitate naţională vor avea o întâlnire pentru a discuta mai multe, în cursul zilei de astăzi. Vă vom oferi actualizările după cum este nevoie”, a anunţat într-o declaraţie de presă purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

 

Pe de altă parte, ministrul finanţelor Steven Mnuchin a declarat că SUA vor pregăti noi sancţiuni împotriva Coreii de Nord. “Voi pregăti o serie de sancţiuni, pe care le voi prezenta preşedintelui”, a anunţat Mnuchin la postul de televiziune Fox News, adăugând: “cei care fac afaceri cu ei (Coreea de Nord) nu vor putea face afaceri cu noi. Vom lucra cu aliaţii noştri. Vom lucra cu China”. Totodată, Mnuchin a declarat că îi va cere preşedintelui Trump să ia serios în considerare sistarea oricărui tip de comerţ cu Coreea de Nord.

 

Şi Rusia a reacţionat în termeni duri după testul nord coreean şi a cerut cea mai puternică condamnare pentru Phenian.

 

Coreea de Nord a anunţat că a testat duminică o bombă cu hidrogen. Postul public de televiziune nord-coreean a afirmat că testul a fost un “succes total”. 

 

Bomba cu hidrogen poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică intercontinentală de care dispune regimul nord-coreean. Precedentele teste nucleare efectuate de Phenian au avut loc în 2006, 2009, 2013 şi în ianuarie şi septembrie 2016.

Alte ştiri despre: