15:36, 19 Aprilie 2017
, PRO TV

Razboiul declaratiilor, Dodon vs Plahotniuc: "Voi cere boicotul alegerilor parlamentare din partea tuturor partidelor politice"


"Voi cere boicotul alegerilor parlamentare din partea tuturor partidelor politice", este reactia presedintelui Dodon, dupa ce Vlad Plahotniuc a comentat pe blogul sau ca, initiativa PSRM privind sistemul de vot mixt, nu este un proiect real."Vedem ca Plahotniuc si PD insista pe votul uninominal. Se pare ca intelegerile cu privire la votare si punerea in aplicare a noilor prevederi propuse de majoritatea parlamentara sint deja facute integral. Inteleg ca aceste aranjamenente sint facute nu doar la Chisinau.Vreau sa reconfirm pozitia mea si a presedintiei. in calitate de presedinte al Republicii Moldova categoric nu voi accepta votul uninominal, voi bloca prin toate instrumentele de care dispun votarea si eventuala intrare in vigoare a proiectului de modificare a legislatiei electorale a democratilor.in cazul in care se vor gasi asi in mineca majoritatii parlamentare, voi cere boicotul alegerilor parlamentare din partea tuturor partidelor politice din Republica Moldova. Totodata, consider ca daca acest lucru se va intimpla, asa cum si-a planificat PD si Plahotniuc in timpul cel mai aproiat, toata lumea ar trebui sa se organizeze pentru a riposta initiativei, sa protesteze pina la capitularea definitiva a guvernarii si anuntarii alegerilor parlamentare anticipate.Informez ca deja miine consilierul meu pe probleme juridice va pleca personal la Comisia de la Venetia pentru a transmite proiectul sistemului mixt, iar in urmatoarele zile consilierul pe probleme de politica externa va transmite documentul catre o buna parte a cancelariilor diferitor organizatii si state. Totodata, astazi si in zilele urmatoare voi avea intrevederi cu reprezentantii corpului diplomatic accreditat la Chisinau la acest subiect.in conditiile create, tinind cont de graba cu care se desfasoara toate evenimentele, cer sprijinul cetatenilor, a societatii, a partenerilor straini pentru a face presiuni de renuntare la ideea votului uninominal. in caz ca se va intimpla altfel, asa cum am mentionat, ne vom rezerva toate drepturile constitutionale pentru a opri acest proces.", a scris Dodon pe pagina sa de facebook. 

 

Astazi, PSRM a anuntat ca a inregistrat in Parlament proiectul de lege privind sistemul mixt de vot si solicita includerea si examinarea initiativei legislative pe ordinea de zi a sedintelor plenare.

 

Vlad Plahotniuc a comentat pe blogul sau privind initiativa PSRM.  

 

"Nu este un proiect real.", a spus liderul PD. 

 Alte ştiri despre: