15:19, 8 Mai 2013
, PRO TV

Protestele fata de concertul de 9 mai au continuat in fata Primariei. Ce au cerut manifestantii


Protestele fata de concertul de 9 mai au continuat in fata Primariei. De aceasta data, un grup de tineri de la Actiunea 2012 a cerut primarului sa schimbe locatia spectacolului, la care vor canta rusii: Iosif Cobzon si Lev Lescenko. In replica, edilul spune ca nu agreeaza evenimentul, insa nu poate incalca legea. Dorin Chirtoaca nu exclude ca spectacolul organizat de ambasada Rusiei ar avea loc in acord tacit cu Guvernul. Totodata, executivul a anuntat ca maine la Chisinau va veni vicepremierul rus Dmitri Rogozin, dar intr-o vizita privata.


 


Alaturi, dar fiecare cu protestul sau, si moldoveanul de culoare, si tinerii de la Platforma Civica Actiunea 2012 au cerut sa fie schimbat locul concertului de 9 mai. 


Edilul capitalei spune ca primaria nu poate nici sa interzica si nici sa permita organizarea concertului, ci doar sa ia act.


Chirtoaca nu exclude ca evenimentul din Piata Marii Adunari Nationala a fost coordonat tacit cu Guvernul, dupa ce au aparut informatii ca maine la Chisinau ar putea sa vina vicepremierul rus, Dimitrii Rogozin.


Primarul a facut publica o decizie semnata anul trecut la summitul statelor CSI, in care tarile membre se obliga sa organizeze anual manifestatii de 9 mai.

 

Solicitat de PRO TV, Serviciul de presa al Guvernului a declarat ca evenimentl de maine nu a fost cordoonat cu executivul de la Chisinau, iar documentul CSI se refera la jubileul de la 9 mai 2015.

 

Cat despre Rogozin, Ministerul de Externe a confirmat ca acesta vine maine la Chisinau, dar intr-o vizita privata.Maine, cu ocazia zilei Victoriei, vor fi organizate manifestatii la memorialul Eternitatea.

 

Tot joi, Ambasada Rusiei va organiza in centrul capitalei un concert sustinut de doi interpreti rusi: Lev Lescenko si Iosif Cobzon, cunoscuti pentru piesele lor patriotice. Spectacolul este sponsorizat de omul de afaceri Ilan Shor.

Alte ştiri despre: primarie, protest, 9 mai,