19:59, 23 Februarie 2018
, PRO TV

Printr-un discurs inflacarat in plenul Parlamentului, Chiril Gaburici le-a spus deputatilor ca nu conteaza diploma, ci cunostintele: "Nimeni n-o sa-mi ia cunostintele, ce am aici, bani, scaune puteti sa imi luati" - VIDEO


Printr-un discurs inflacarat in plenul Parlamentului, Chiril Gaburici le-a spus deputatilor ca nu conteaza diploma, ci cunostintele. El a fost chemat sa dea explicatii despre situatia economica precara, dar a fost intrebat si de documentul de studii care ridica multe semne de intrebare. Motiunea simpla, inaintata de socialisti, a esuat.


 

Chiril GABURICI, MINISTRU AL ECONOMIEI: “Atunci cand am acceptat sa vin inapoi in politica mi-am dat foarte bine seama ca o sa existe mizerii de felul asta si eu am acceptat, atata timp cat eu pot sa folosesc experienta mea. Nimeni n-o sa imi ia cunostintele, ce am aici, bani, scaune puteti sa imi luati ca eu pot sa imi fac toate lucrurile astea de la zero."

 

 Alina ZOTEA, DEPUTAT PL: “Vorbiti foarte melancolic, dar Procuratura s-a exprimat. Cu ce sunteti mai bun decat fostul ministru?”

 

 Pentru ca subiectul diplomei de Bacalaurat a Ministrului Economiei asa si a ramas - in aer, astazi liberalii si-au lipit de mese foi pe care au scris cu litere mascate cuvantul DIPLOMA.

 

Ion APOSTOL, DEPUTAT PL: “Da si diploma asta. Asta e o hartie. In Moldova jumatate din moldoveni au diplomele cumparate, principalul sa fie destept si bun la suflet, nu?”

 

 Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: “Mie mi-i simpatic ministrul, prin simplu fapt ca vine din sectorul de bussines.”

 

 Gaburici a venit astazi in legislativ sa raporteze despre indicii economici ai tarii. Socialistii, cei care au inaintat motiunea, i-au pus intrebari pe care Gaburici a preferat sa le remita subalternului sau. Unii deputati din coalitie i-au luat apararea sefului de la economie.

 

Valeriu GHILETCHI, VICEPRESEDINTE PARLAMENT: “Nu-i chiar asa de strasnica opozitia cum pare, vad ca v-ati ales si o camasa in uloarea potrivita, sa placeti opozitiei.”

 

 Pana la urma nimeni din cei 51 de deputati prezenti nu au votat motiunea. Socialistii, cei care au inaintat-o si, deci, l-au chemat pe Chiril Gaburici in Parlament, nu erau in sala. Deputatii PSRM au ascultat discursul lui Gaburici, dar inainte de vot, au iesit, in semn de protest pentru ca lui Vlad Batrincea nu I s-a permis sa vorbeasca de la tribuna.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: “E prima oara cand se intampla asta ca si autorii au fugit de rusine.”

 

 De fapt, chiar in luarea de cuvant, Candu a avut doar cuvinte de lauda pentru Gaburici.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT:  “Doamnelor şi domnilor, în mod categoric mediul economic din Moldova se îmbunătăţeşte şi nu se deteriorează, aşa cum vrea să ne convingă opoziţia socialistă.”

 

 Chiril Gaburici a ajuns sef la economie in ianuarie, dupa remanierile guvernamentale anuntate de Vlad Plahotnciuc. In 2015 el a fost si premier pentru trei luni. Atunci Gaburici a semnat o garantie de 5 miliarde a Guvernului pentru imprumutul de la BNM pentru cele trei banci falimentate in urma furtului miliardului.

 

Chiril GABURICI, MINISTRU AL ECONOMIEI: “Noi vorbeam atunci de cateva banci care aveau datorii la un milion de cetateni. Fiind in criza tara atunci, daca nu semnam imaginati-va ce acea sa se intample.”

 

 Chiril Gaburici a demisionat din cauza scandalului pe marginea diplomei sale de liceu. Anterior, Maia Sandu spunea ca acesta nu s-ar fi prezentat la doua examene de Bacalaureat, prin urmare nu este clar in baza carui document acesta a fost admis la universitate. 

Alte ştiri despre: