15:00, 28 Decembrie 2018
, PRO TV

PPEM nu va participa la alegerile parlamentare din februarie 2019. Motivul invocat


PPEM nu va participa la alegerile parlamentare din februarie 2019. "O fragmentare a segmentului de centru-dreapta ar putea facilita procesul castigarii alegerilor de catre Partidul Socialistilor", acesta este motivul invocat de popular-europeni de a nu participa la parlamentarele din 2019.


 

Comunicatul emis de PPEM:

 

"La 27 decembrie 2018, a avut loc şedinţa extinsă a Consiliului Naţional al PPEM, în cadrul căreia a fost adoptată decizia privind poziţia formaţiunii vizavi de participarea în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

 

Membrii partidului au examinat evoluţia situaţiei social-politice din Republica Moldova, menţionând polarizarea preferinţelor electoratului din ţară pe extremele de stânga, dreapta şi centrul eşichierului politic. Totodată, a fost subliniată creşterea ponderii susţinătorilor vectorului pro-rusesc de dezvoltare a statului şi pericolul revenirii la putere a unor forţe politice revanşarde şi anti-europene. 

În situaţia dată, o fragmentare excesivă a segmentului de centru-dreapta ar putea facilita procesul câştigării alegerilor de către Partidul Socialiştilor, fapt care ar însemna blocarea pe o perioadă nedeterminată a parcursului european al Republicii Moldova şi a reformelor demarate de guvernele anterioare. 

 

Astfel, pentru a nu admite asemenea scenarii, s-a decis că PPEM nu va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în calitate de concurent electoral cu liste sau candidaţi proprii şi că va sprijini candidaţii din circumscripţii electorale care împărtăşesc aceleaşi valori pro-europene. În acelaşi timp, în perioada următoare partidul îşi va consolida forţele şi se va pregăti pentru alegerile locale din anul viitor."

Alte ştiri despre: