10:26, 11 August 2017
, PRO TV

Posibil atac sonic in Cuba. Cel putin un diplomat canadian si mai multi oficiali americani au suferit tulburari de auz


Guvernul de la Ottawa transmite la o zi dupa dezvaluirea ca un grup de oficiali americani a suferit tulburari de auz in Cuba, in urma unui posibil atac sonic, ca cel putin un diplomat canadian delegat la Havana a fost tratat de asemenea pentru acelasi diagnostic, informeaza The Guardian, citat de mediafax.ro.
Brianne Maxwell, purtătorul de cuvânt al Canadei pentru Afaceri Globale, a afirmat că oficialii ”sunt conştienţi de simptome neobişnuite ce afectează personalul diplomatic canadian şi american şi familiile acestora din Havana”.

 

Guvernul canadian, inclusiv cel al SUA şi autorităţile cubaneze colaborează pentru a elucida această problemă. Maxwell a adăugat că oficialii nu au niciun motiv să creadă că turiştii canadieni şi alţi vizitatori ar putea fi afectaţi.

 

Canada a ajutat la intermedierea negocierilor dintre Cuba şi SUA, ce a dus la restaurarea relaţiilor diplomatice. Departamentul american de Stat a expulzat doi diplomaţi ai Ambasadei cubaneze în Washington, în urma unor serii de incidente ”inexplicabile” ce au avut loc în Cuba şi au provocat unor oficiali americani ”tulburări fizice”, conform unor oficiali americani.


Sursa: mediafax.ro

Alte ştiri despre: