16:35, 28 Decembrie 2018
, PRO TV

PN si-a anuntat o parte din candidati pentru circumscriptii uninominale, iar in zilele urmatoare va merge la CEC. Usatai nu e este pe lista partidului - VIDEO


Renato Usatai nu este pe lista partidului sau pentru parlamentare. Astazi PN si-a anuntat o parte din candidati, iar in zilele urmatoare va merge la CEC. Totodata formatiunea condusa de Iurie Leanca a decis ca nu va participa la scrutin, dar va sprijini candidatii proeuropeni.


 

In urma unei decizii luate astazi la sediul lui Renato Usatai, Partidul Nostru a prezentat o parte din candidatii pentru 17 circumscriptii uninominale. Numele lui Renato Usatai, care se afla la Moscova si este dat in cautare internationala pentru ca ar fi comandat omorul lui Gherman Gorbuntov, nu figureaza in aceasta lista.

 

Ilian CASU, VICEPRESEDINTELE PARTIDULUI NOSTRU: „El poate veni, numai ca in momentul in care vine nu numai ca-l inchide, dar si il omoara regimul lui Plahotniuc-Dodon. Renato Usatai este un real oponent politic pentru Plahotniuc. Eu as spune invers ca Plahotniuc se teme de Renato Usatai.”

 

In schimb, actualul consilier municipal Iulian Casu vrea un loc in Parlament. Acesta spune ca va candida pe circumscriptia uninominala numarul 27, care cuprinde sectorul Buiucani. Vicepresedintele Partidului Nostru spune ca lista celorlati  candidati va fi facuta publica in zilele urmatoare. Tot atunci, partidul va depune actele la CEC.Ilian CASU, VICEPRESEDINTELE PARTIDULUI NOSTRU: „Renato Usatai va face publica lista Partidului Nostru, lista republicana, si eu va indemn la putina rabdare, cum am spus o sa fie si o surpriza in aceasta lista.” 

 

Tot astazi, partidul lui Iurie Leanca a anuntat ca nu va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie. Intr-un comunicat de presa, reprezentantii Partidului Popular European spun ca vor sprijini candidatii care impartasesc valorile pro-europene. Nu au precizat, insa, despre cine anume este vorba.


Alte ştiri despre: