17:35, 17 Decembrie 2017
, PRO TV

Pentru a fi auziti mai bine, sute de palestinieni au protestat in fata Casei Albe de la Washington, fiind nemultumiti ca Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului - VIDEO


Pentru a fi auziti mai bine, sute de palestinieni au protestat in fata Casei Albe de la Washington, fiind nemultumiti ca Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului. Oamenii au scandat mai multe ore in fata resedintei prezidentiale. Iar astazi, in capitala Indoneziei, zeci de mii de persoane au iesit in strada din acelasi motiv.


 

Sute de palestinieni s-au adunat in fata resedintei prezidentiale in incercarea de a-i demonstra lui Donald Trump ca decizia pe care a luat-o saptamana trecuta este una gresita. Intr-un glas, acestia au strigat ca nu vor renunta la Ierusalim. Un protest si mai amplu a avut loc astazi in Jakarta, capitala Indoneziei. Oamenii au vrut sa-si demonstreze solidaritatea cu palestinienii.

 

”Decizia lui Trump privind Ierusalimul a provocat o instabilitate in tarile din Orientul Mijlociu, Europa si Chiar America. Musulmanii din toata lumea se vor uni si se vor opune acestei decizii.”

 

”Vreau ca toti musulmanii sa se uneasca pentru a-l indemna pe presedintele american sa revizuiasca decizia luata, pentru binele intregii omeniri.”

 

 Vineri, presedintele Turciei, Recep Erdogan, a anuntat ca va lansa o initiativa in cadrul Natiunilor Unite pentru a anula decizia Statelor Unite cu privire la recunoasterea Ierusalimului drept capitala Israelului.

 

Pozitia Turciei este sustinuta de catre 48 de state majoritar musulmane. De pe 6 decembrie, de cand presedintele american a facut anuntul privind Ierusalimul, in mai multe tari din Orientul Mijlociu au inceput proteste violente. Cele mai grave altercatii au avut loc la frontiera dintre Israel si Fasia Gaza, unde 4 protestatari au fost ucisi doar in acest week-end.

Alte ştiri despre: