16:14, 8 Septembrie 2017
, PRO TV

PD neaga declaratiile lui Ghimpu, care este convins ca Vlad Plahotniuc le-a pus gand rau liberalilor, iar Candu spune ca afirmatiile liderului PL sunt emotive - VIDEO


Democratii neaga declaratiile lui Mihai Ghimpu, care este convins ca Vlad Plahotniuc le-a pus gand rau liberalilor. Andrian Candu afirma ca declaratiile liderului PL nu sunt politice, ci, mai degraba, emotive.


 

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: ”Declaratiile au fost facute mai mult la nivel de emotie, sunt stari emotive puternice si nu sunt pozitii politice. Aceste acuzatii sunt lipsite de adevar si de substanta, ele au inceput imediat ce au inceput sa fie examinate sau anchetate sau au aparut dosare penale legate de actele de coruptie ale unor fruntasi sau reprezentanti ai PL.”

 

Democratul afirma ca lupta impotriva coruptiei nu are culoare politica, asta desi Mihai Ghimpu spunea aseara ca in urma partajarii puterii in stat, Partidul Democrat a primit functia de procuror general. Totusi, Candu conteaza pe voturile liberalilor in cazul proiectelor care vizeaza agenda de asociere.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: ”PL intotdeauna a fost alaturi in coalitiile care au fost formate, si la bine, si la rau, am regretat si regretam faptul ca PL a plecat din coalitia actuala si speram ca in viitor ne vom regasi intr-o forma sau alta intr-o anumita cooperare pentru binele RM.”

 

Partidul Liberal a anuntat ca paraseste coalitia de guvernare si trece in opozitie imediat dupa ce Dorin Chirtoaca a fost retinut, iar Mihai Ghimpu a spus ca dosarul acestuia este unul politic, la fel ca si cel al ministrului Iurie Chirinciuc. Dupa o perioada in care a evitat sa spuna clar cine sta in spatele acestor actiuni, recent liderul PL s-a aratat convins ca este vorba despre Vlad Plahotniuc. Seful democratilor nu a comentat aceste acuzatii, iar cei din PD le-au negat.

Alte ştiri despre: