20:52, 7 Iulie 2018
, PRO TV

Pavel Filip arunca sageti in directia Delegatiei Uniunii Europene la Chisinau. Premierul este nemultumit de comunicatul difuzat presei dupa intalnirea pe care a avut-o cu ambasadorii statelor membre - VIDEO


Pavel Filip arunca sageti in directia Delegatiei Uniunii Europene la Chisinau. Premierul este nemultumit de comunicatul difuzat presei dupa intalnirea pe care a avut-o aseara cu ambasadorii statelor membre. Guvernul a venit astazi cu o replica, precizand ca in mod neasteptat au fost excluse unele informatii si nu este prima data cand in urma intalnirilor pe care Filip le are cu oficiali europen, notele transmise de delegatia UE la Chisinau sunt incomplete si nu reflecta realitatea.Aseara dupa intalnirea pe care a avut-o Pavel Filip cu ambsadorii statelor membre UE, acreditate la Chisinau intr-un comunicat delegatia Uniunii Europene anunta ca in timpul intrevederii  

„ (...) A fost subliniata necesitatea ca autoritatile Republicii Moldova sa gaseasca modalitati democratice de a solutiona aceasta situatie farăa precedent.(...)Totodata, a fost reamintit anuntul Comisiei Europene ca, pana la indeplinirea preconditiilor politice legate de democratie, statul de drept si drepturile omului, plata primei transe din Asistenta Macrofinanciara ramane suspendata.”, se arata in comunicatul delegatiei UE.

 


Astazi si guvernul a emis un comunicat in care vine cu precizari, care ar fi fost excluse in mod neasteptat din comunicatul delegatiei, facandu-se referire doar la informatia expusa de catre una dintre parti. 

 

„Premierul a punctat in mod ferm si repetat faptul ca rezolutia votata de Parlamentul European este una incorecta fata de Guvern si politizata, fiind inspirata de doi lideri ai opozitiei, care in acest mod doresc sa obtina dividende electorale, lovind in cetatenii tarii.” se precizeaza in comunicatul de la Guvern.

 

Premierul le-ar fi spus ambasadorilor  ca toate angajamentele privind primirea finantarii din partea UE au fost indeplinite iar decizia de amanare a acesteia  este nejustificata si reprezinta o imixtiune in politica interna a Republicii Moldova.

 

Pavel Filip i-a atentionat pe ambasadori ca domeniul pentru care unii critica acum Republica Moldova, cel al justitiei, a fost reformat cu asistenta expertilor europeni si daca lucrurile nu merg inca asa cum trebuie este si responsabilitatea partenerilor europeni.

 

Premierul a acuzat Delegatia UE la Chisinau ca informatiile pe care le transmite sunt incomplete si nu intotdeauan reflecta realitatea. Serviciul de presa al Delegatiei UE la Chisinau nu ne-a raspuns la telefon pentru a comenta acuzatiie premierului.

 

Ieri liderul PD, Vlad Plahotniuc a declarat ca rezolutia adoptata de Parlamentul European care prevede suspendarea asistentei financiare pentru Moldova este  politica si incorecta si serveste interesele PAS si PPDA.

 

Premierul Pavel Filip, spune ca banii pe care urma sa-i primim erau destinati, printre altele, suplimentarii hranei copiilor din gradinite  dar si pentru cresterea salariilor celor care activeaza in educatie. Parlamentul European a adoptat joi o rezolutie prin care solicita sa opreasca  asistenta de 100 de milioane de euro  pentru Moldova.

 

Eurodeputatii sustin ca finantarea ar putea fi deblocata daca scrutinul din toamna va fi corect, iar alegerile din capitala validate. Oficialii au criticat dur guvernarea de la  Chisinau si decizia de a declara nul  scrutinul din 3 iunie.

Alte ştiri despre: