18:31, 17 August 2017
, PRO TV

PAS: "Un proiect de lege care ofera cetatenie moldoveneasca celor care investesc in tara ar putea transforma Moldova intr-un coridor pentru terorismul international" - VIDEO


Un proiect de lege care ofera cetatenie moldoveneasca celor care investesc in tara ar putea transforma Moldova intr-un coridor pentru terorismul international sau ar putea legaliza banii murdari din afara, avertizeaza partidul Maiei Sandu, la tocmai jumatate de an de la aprobarea documentului. Autorii acestuia refuza sa comenteze acuzatiile.


 

Igor GROSU, SECRETAR GENERAL PAS ”Pune in pericol securitatea statului, banii murdari vor ajunge in zona legalitatii”

 

Solicitati de PRO TV, Andrian Candu si Sergiu Sirbu, autorii documentului, au refuzat sa comenteze acuzatiile. Proiectul de lege ofera strainilor cetatenia Republicii Moldova daca investesc in anumite domenii 100 de mii de euro, daca isi cumpara un imobil de 250 de mii sau imprumuta statul cu aceeasi suma. 

 

Igor GROSU, SECRETAR GENERAL PAS ”Exista riscul cetatenia sa fie obtinuta de persoane cu trecut dubios”

 

Potrivit documentului, Guvernul ar trebui sa decida cine poate beneficia de cetatenie. Cei de la PAS propun insa ca acest lucru sa fie facut de companii straine, de exemplu Kroll, si nu de autoritati. Proiectul de lege a fost aprobat inca la sfarsitul anului trecut, insa cei de la PAS afirma ca au observat abia acum neregulile.

 

Partidul cere Guvernului sa nu aprobe regulamentul de aplicare, elaborat acum 2 luni de ministerul Justitiei, iar procuraturii sa investigheze situatia. 

Alte ştiri despre: