11:44, 20 Martie 2017
, PRO TV

PD a adunat peste 350 de mii de semnaturi in favoarea votului uninominal. Candu: "Celor carora nu le place, sa se impace cu ideea. Proiectul este refuzat doar pentru ca este propus de PD"


Partidul Democrat a adunat peste 350 de mii de semnaturi in favoarea proiectului privind votul uninominal, iar cei care refuza initiativa sa se impace cu ideea ca PD poate propune si proiecte bune. Asta a declarat presedintele Parlamentului, Andrian Candu, intr-un briefing de presa.


 

"Orice reforma trebuie facuta la timpul potrivit, cetatenii cer schimbarea, este clar si vizibil din sondajele de opinie, nu inteleg de ce acest subiect sa fie amanat. Dupa cum cunoasteti am initiat colectarea semnaturilor, ca sa intelgem ce isi doresc cetatenii. In aproximativ 2 saptamani de la initierea colectarii, am adunat peste 350 de mii de semnaturi. Cifra impunatoare legitimeaza aceste proeict de lege.", a declarat Andrian Candu

 

Candu a anuntat ca saptamana viitoare va avea loc prima dezbatere publica privind votul uninominal, iar invitati sunt si cei de la Platforma DA, care anterior au anuntat ca nu vor participa la dezbateri. 

 


"Suntem mirati de un refuz categoric ale unei idei pe care o cer cetatenii. Este straniu ca atunci cand au fost organizate proteste de pe Platformei DA, cereau schimbarea sistemului electoral, cu cat entuziasm si energie o spuneau, iar acum se fac ca uita. Argumente fundamentale nu am auzit. Straniu ca acum renunta la idee, aburesc atunci cetateni, refuza doar pentru ca este ideea Partidului Democrat. Sa se impace cu ideea.", a mai adaugat Candu. 

 

Presedintele Parlamentului a anuntat ca va revine la proiectul privind excluderea imunitatii deputatilor.

 

PL si PCRM au anuntat ca nu vor sustine initiativa celor de la PD. 

Alte ştiri despre: