11:03, 16 Iulie 2017
, PRO TV

O misiune a Fondului Monetar International vine la Chisinau maine. Timp de o saptamana expertii vor discuta cu autoritatile de la Chisinau despre politica bugetar-fiscala - VIDEO


O misiune a Fondului Monetar International vine la Chisinau maine. Timp de o saptamana expertii vor discuta cu autoritatile de la Chisinau despre politica bugetar-fiscala, dar si se vor informa despre situatia economica din tara, mai ales ca in toamna vor evalua implementarea programului cu FMI.


 

Politica fiscala a fost propusa deja pentru consultari publice. Anul trecut Fondul Monetar International a aprobat un acord cu Republica Moldova, in urma caruia ar urma sa primim 180 de milioane de dolari.

 

Vezi mai jos comunicatul emis de FMI:


"În perioada 17-21 iulie, o misiune a Fondului Monetar Internaţional condusă de Ben Kelmanson se va afla la Chişinău. Aceasta va fi o vizită de lucru şi nu o misiune de evaluare a implementării programului cu FMI. Scopul vizitei este informarea cu privire la situaţia macroeconomică şi discutarea politicii bugetar- fiscale, politicii monetare şi  altor politici relevante, în anticiparea celei de-a doua evaluări a programului, preconizate pentru toamna anului curent. 

 

La finele acestei misiuni nu va fi emisă o declaraţie privind concluziile făcute în urma vizitei. Astfel de vizite de lucru în afara ciclului standard de evaluări de program fac parte din practica uzuală a FMI când este vorba de ţările ce au programe susţinute de FMI."

Alte ştiri despre: