19:26, 19 Iunie 2017
, PRO TV

Nu doar Igor Dodon se odihneste pe banii presedintilor straini, si Vladimir Voronin recunoaste ca a beneficiat de o vacanta din partea presedintelui croat - VIDEO


Nu doar Igor Dodon se odihneste pe banii presedintilor straini, si Vladimir Voronin recunoaste ca in perioada in care era sef de stat, a beneficiat de o vacanta din partea presedintelui croat, care ii era prieten. Chiar si asa, spune Voronin, Dodon se odihneste prea mult. In replica, presedintele afirma ca vizitele sale au adus doar beneficii tarii.


 

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: ”Am avut asa propunere, eram in relatii de prietenie cu fostul presedinte al Croatiei Mesici, am acceptat aceasta propunere si am fost in vacanta o saptamana in Croatia. N-am platit nimic, in vila prezidentiala. Aceasta chestie poate fi normala.”

 

 Fostul presedinte nu crede ca Dodon a fost invitat de Erdogan.

 

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: ”Atunci daca el l-o invitat, de ce trebuia sa plateasca pentru hotel? Presedintele Turciei cred ca are nu numai o singura resedinta, putea fi hotarata problema altfel, dara sta e aiureala, pe Dodon o data in luna il ia oboseala si trebuie sa plece in vacanta, ba la prins peste, ba la ski.”

 

 Solicitat de PRO TV, in replica, Igor Dodon sustine ca vizitele sale au adus beneficii cetatenilor.

 

”Eu oriunde am fost, am reuşit să am discuţii importante şi să negociez în favoarea ţării. N-am fost la Karlovy Vary să mă izolez de lume şi de politică", a declarat Dodon, facand aluzie la una dintre destinatiile de odihna ale lui Vladimir Voronin.

 

Vacanta familiei acestuia in Turcia a starnit confuzii, intrucat initial presedintele a spus ca i-a fost organizata de consulul onorific in Antalya. Initial aceasta a negat ca ar fi discutat cu Dodon, iar ulterior seful statului a precizat ca a platit un pret simbolic, fiind invitat de presedintele turc. Nu a mentionat ce va oferi in schimb liderului de Ankara, mai ales ca Erdogan i-ar fi promis si bani pentru reparatia cladirii presedintiei.

Alte ştiri despre: