16:23, 11 Iulie 2014
, PRO TV

"Nu are ce cauta in prezidiul Parlamentului". Cum a devenit Sergiu Sarbu vicepresedinte al legislativului


Sergiu Sirbu a devenit astazi vicepresedinte al legislativului, dupa ce Andrian Candu a plecat la sefia ministerului Economiei. Comunistii au fost impotriva si au gasit o multime de motive pentru care, spun ei, fostul lor coleg nu ar avea ce cauta in prezidiul Parlamentului. Totusi, majoritatea a decis.


 

Igor CORMAN, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Sa-i aduc multumiri domnului Candu"

 

Andrian CANDU, MINISTRUL ECONOMIEI: "Dragi colegi, este un moment de emotie. Aprecieri si sinceri, merg cu inima impacat pentru ca aici sunt oameni de valoare."


Comunistii, insa, i-au cerut explicatii lui Candu pentru scrisoarea in care democratul cere presedintelui Comisiei Europene sa nu permita accesul fruntasilor comunisti in Europa.

 

Artur RESETNICOV, DEPUTAT PCRM: " Sensul si scopul acestei scrisori?"

 

Andrian CANDU, MINISTRUL ECONOMIEI :"N-o sa plec din tara, o sa va explic mai tarziu."

 

Igor CORMAN, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Nu din aceste considerente pleaca." 


Plecarea lui Adrian Candu la carma Ministerului Economiei a fost aprobata de Parlament, asa ca presedintele legislativului a propus candidatura lui Sergiu Sarbu pentru fotoliul ramas vacant in   prezidiu. Comunistii au avut multe sa-i reproseze fostului coleg de partid.Alexandru PETCOV, DEPUTAT PCRM :"Functia disputata este si una reprezentativa. Aveti si lucrari stiintifice si cunoasteti ce este plagiat, societatii i-a fost prezentata dovada clara de plagiat. Astfel de plagieri au mai fost admise. Eu propun ca dvs sa va mai ganditi."

 

Igor CORMAN, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Nu este vorba despre o teza de doctorat, a fost o cuvantare si eu cred ca noi toti ne inspiram. "

 

Iurie MUNTEAN, DEPUTAT PCRM:"Au fost sau reflectate in declaratii pe venit urmatoarele obiecte: cadouri, avansuri, plati de o singura data, dar si repetate si masini. In mod special, ne intereseaza noapte 11 dec- 12 dec 2012?"

 

Sergiu SIRBU, VICEPRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Toate informatiile legate de declarea veniturilor au fost completate.Niciun  leu nu a fost ascuns, chiar si cadourile de la casatorie."

 

Iurie MUNTEAN, DEPUTAT PCRM: "In ce relatii se afla Vlad Plahotniuc, alias Ulinici, alias Vadik, alias Plahoi." 

 

Igor CORMAN, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI : "Eu as completa cu toti colegii din fractiune."

 

Oxana DOMENTI, DEPUTAT PCRM: "Care este rolul sa numim o noua persoana cu jumatate de an inainte de alegeri? Propun sa eliminam aceasta functie? Sa donam banii la Centrul Mamei si Copilului."

 

Igor CORMAN, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI:" Va inchipuiti cate economii am face daca ar fi 31 de deputati?"

 

Grigore PETRENCO, DEPUTAT PCRM: " Dnul Candu a fost eliberat acum 10 min, cand ati reusit sa va consultati cu fractiunea PCRM?"

 

Igor CORMAN, PRESEDINTELE PARLAMENTLUI: " Dvs cred ca mai puteti sunteti informati despre ce se intampla in PCRM"

 


Dumitru DIACOV, PRESEDINTELE DE ONOARE PD: " Simt o leohcaie invidie. PD promoveaza oamenii si de la alte partide. Sa punem la vot. "


Intr-un final, deputatii au votat candidatura lui Sergiu Sarbu la functia de vicepresedinte al parlamentului. Comunistul Grigore Petrenco i-a mai reprosat ceva sefului legislativului, insa nu se stie ce, pentru ca microfoanele nu erau pornite. Liberalii si comunistii nu au votat. Dupa plecarea lui Candu din parlament, un alt democrat va veni in legislativ. Pe liste urmatorul este Dumitru Godoroja, viceministrul economiei. Totodata, astazi s-a anuntat ca ex-ministrul economiei Valeriu Lazar va fi noul director al Camerei de Comert si Industrie.

Alte ştiri despre: sergiu sarbu, parlament, vicepresedinti,