16:51, 30 Decembrie 2018
, PRO TV

Noi proteste in Franta, generate de majorarea preturilor la carburanti. Manifestantii au blocat circulatia pe mai multe strazi din Paris si s-au luat la bataie cu fortele de ordine - VIDEO


Sunt noi proteste in Franta, generate de majorarea preturilor la carburanti. Manifestantii au blocat circulatia pe mai multe strazi din Paris si s-au luat la bataie cu fortele de ordine. Oamenii legii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa multimea.


 

Protestatarii miscarii „Vestelor galbene“, care au iesit in strada in ultimele saptamani, au manifestat si aseara la Paris, dar si in alte orase din Franta. Demonstratiile insa au degenerat in violente. Zeci de oameni au fost retinuti, iar unii s-au plans ca au fost agresati de jandarmi. 

 

Manifestantii au aruncat cu petarde si fumigene. La cererile politistilor, acestia nu s-au lasat dusi acasa, iar protestele au durat pana noaptea tarziu. Au fost distruse statii de asteptare si vitrinele magazinelor. Pentru ca au fost multi, francezii au blocat numeroase strazi. 

 

Miscarea „Vestelor Galbene“ protesteaza fata de majorarea preturilor la carburanti, dar si fata de nivelul de trai din Franta, cerand demisia Guvernului si a presedintelui Emmanuel Macron. 

Alte ştiri despre: