12:15, 12 Ianuarie 2013
, INPRO

Noi dezvaluiri. Valeriu Zubco NU a fost la vanatoare pe data de 23 decembrie


"Valeriu Zubco NU a fost la vanatoare pe data de 23 decembrie, iar numele lui nu figureaza ca martor in dosarul mortii lui Sorin Paciu", a declarat pentru postul de radio Europa Libera procurorul de Falesti, Ghenadie Guritanu.


Potrivit procurorului, numele lui Valeriu Zubco nu este pe lista participantilor la vanatoarea care a avut loc pe 23 decembrie in Padurea Domneasca. 

 

„Lista persoanelor, adica a vanatorilor care au fost in grupul de vanatori in care a fost incidentul este ridicata si anexata ca corp delict. Domnul Zubco nu este in lista care este anexata ca corp delict. Acolo sunt doua liste in care vanatorii au fost imparti in doua grupe.”

 

Intrebat daca numele lui Gheorghe Cretu se afla pe aceasta lista, procurorul de Falesti a declarat: „Nu va pot spune, este corp delict si nu-l pot face public. Acesta este proba la dosar.”

 

Ghenadie Guritanu a mai spus ca a vazut lista cu toti participantii la acea vanatoare si ca printre acestea nu se aflau alti functionari de rang inalt. Potrivit lui, lista  va fi facuta publica doar dupa incheierea urmaririi penale. "Pana atunci, nici primul ministru, nici alt demnitar nu pot solicita informatii despre participantii la vanatoare", a spus Ghenadie Guritanu.

Alte ştiri despre: