21:10, 6 Septembrie 2018
, PRO TV

Munteanu si Botnaru, despre expulzarea celor sapte persoane din conducerea liceului Orizont: "SIS-ul a actionat la comanda politica pentru a indulci vizita din toamna a lui Erdogan. Ne asteapta un proces la CEDO"


"SIS-ul a actionat la o comanda politica, pentru a indulci vizita din toamna a lui Erdogan. Ne asteapta un proces la CEDO pentru aceasta actiune negandita a autoritatilor." Asta au declarat Igor Munteanu si Vasile Botnaru despre expulzarea celor sapte persoane din conducerea liceului Orizont. Declaratiile au fost facut in cadrul emisiunii InPROfunzime.


 

Igor MUNTEANU, DIRECTOR IDIS VIITORUL: "Putem presupune ca vor fi actiuni de a apara acesti cetateni. Din comunicatul SIS, acesti cetateni ar fi afiliati la niste asociatii islamiste, dar asta nu este o crima.

 

Daca islamul este religia lor, nu este o crima. Gullen nu se afla pe lista acestor asociatii islamiste. Putem presupune ca SIS-ul a actionat la o comanda politica, pentru a indulci vizita din toamna a lui Erdogan. Comunicatul face trimitere la niste banuile. Eu ma intreb ce are de castigat statul Republica Moldova. Noi nu trebuie sa ne amestecam in politica Turciei. Niste audieri in parlament sunt bine venite."

 

Vasile BOTNARU, DIRECTOR EUROPA LIBERA:  "Ma dat pe spate sinceritatea presedintelui, dupa ce au terminat reparatia el a cerut si mobila. Autoritatile aleg sa procedeze asa cum considera ele ca e mai bine."

 

 Igor MUNTEANU, DIRECTOR IDIS VIITORUL: "Din pacate acest stat nu este condus dupa legi, dar de PD. Trei organizatii respectate, au numit acest caz "rapiri de persoane". Nu este permisibil sa rapesti dintr-un liceu in amiaza mare persoane. Noi vindem cetateni turci pentru reparatia presidentiei sau palatul presedintelui.

 

Vasile BOTNARU, DIRECTOR EUROPA LIBERA: "Nici SIS si nici autoritatile nu m-au convins ca ei au dreptate. Chiar sa vina SIS-ul cu dovezi nu ai cum sa-i crezi. Atunci cand dai mana cu ei ramai fara degete."

 

Igor MUNTEANU, DIRECTOR IDIS VIITORUL: "Este o incalcare. Ne asteapta un proces la CEDO pentru aceasta actiune negandita a autoritatilor. Dodon si PD au facut front comun."

 

 Mai multe persoane din conducerea liceului moldo-turc Orizont, printre care si directorul institutiei, au fost retinute azi dimineata. Serviciul de Informatii si Securitate anunta ca sase cetateni straini au fost declarati indezirabili si expulzati din Moldova pentru ca ar avea legatura cu o grupare islamista. SIS nu precizeaza, insa, cine sunt acestia.

Alte ştiri despre: