20:32, 21 August 2018
, PRO TV

Ministrul de Interne de la Bucuresti a fost chemat sa dea explicatii, dupa interventia in forta a jandarmilor la protestul diasporei, de acum doua saptamani - VIDEO


Ministrul de Interne de la Bucuresti a fost chemat sa dea explicatii, dupa interventia in forta a jandarmilor la protestul diasporei, de acum doua saptamani. Carmen Dan a vorbit in fata Camerei Deputatilor, spunand ca agentii si-au facut doar meseria, insa a recunoscut ca au fost si incalcari.


 

Carmen DAN, MINISTRUL DE INTERNE ROMAN:Nu avem absolut nimic de ascuns. Am anticipat ca va fi un eveniment de o amploare mare. Mi-am intrerupt concediul de odihna si am fost prezenta in minister incepand cu dupa-amiaza zilei de 10. Am stat in biroul meu, am plecat din minister in jurul orei 3 dimineata.”

 

 Fiind insotita de o parte din conducerea ministerului de Interne, Carmen Dan a incercat sa-i convinga pe parlamentari, in special pe cei din opozitie, ca jandarmii si-au facut meseria in noaptea de 10 august in Piata Victoriei. Admite insa ca au fost depistate si abateri grave. 

 

Carmen DAN, MINISTRUL ROMAN DE INTERNE:Structurile de specialitate au identificat 6 cazuri in care 10 jandarmi din dispozitivul de ordine publica au fost semnalati ca posibili autori ai unor fapte de natura penala. Poate ca o sa ajungem sa vorbim si despre gradul de agresivitate al celor care au fortat intrarea in Guvern.”

 

 La audieri a participat si Raed Arafat, seful Departamentului pentru situatii de urgenta. El a vorbit despre decesul unui barbat in varsta de 68 de ani care participase la mitingul din 10 august.

 

Raed ARAFAT, SEFUL DEPARTAMENTULUI PENTRU SITUATII DE URGENTA:Pacientului i s-a acordat primul ajutor dar a refuzat sa mearga la spital sub semnatura. Substantele iritante lacrimogene nu sunt substante fara efecte si care nu sunt nocive daca se intrunesc anumite conditii. Insa corelarea intre aceste substante si manifestarea digestiva a pacientului medical la acest moment, eu personal nu pot sa o gasesc, iar rezultatul autopsiei va fi cel care o sa fie cel mai elocvent.”

 

 La protestele din zece august organizat de romanii din diaspora s-a protestat impotriva guvernarii. In urma violentelor de atunci peste 400 de oameni au fost raniti.

Alte ştiri despre: