20:46, 16 Ianuarie 2019
, PRO TV

Mihai Ghimpu vrea ca Andrei Nastase sa faca dezmintiri publice si sa isi ceara scuze pentru ca l-a pus pe el in aceeasi oala cu alti politicieni, atunci cand a vorbit despre furtul miliardului - VIDEO


Mihai Ghimpu vrea ca Andrei Nastase sa faca dezmintiri publice si sa isi ceara scuze pentru ca l-a pus pe el in aceeasi oala cu alti politicieni, atunci cand a vorbit despre furtul miliardului. Fostul lider PL spune ca seful de la PPDA minte, asa ca ii cere daune morale de un leu. Nastase refuza sa isi ceara iertare.Aceasta e fraza care l-a scos din sarite pe Mihai Ghimpu. Intr-o postare pe Facebook, liberalul spune ca Andrei Nastase minte atunci cand il acuza ca ar fi beneficiat din furtul miliardului. Deputatul ii cere liderului PPDA scuze publice si sa dezminta informatia. 

 

Andrei NASTASE, LIDER PPDA: “Individul de care dvs vorbiti, Mihai Ghimpu, este politicianul de sub un procent si el s-a sinucis politic.”

 

Ghimpu a cerut si prejudicii morale pentru defaimare, in valoare de un leu.

 

Andrei NASTASE, LIDER PPDA: “Eu nu dau nici 30 de banuti pe onoarea si demnitatea lui Ghimpu.”

 

 Mihai Ghimpu spune ca va ajunge si la judecata. Despre jaful secolului, cum a fost numit furtul unui miliard de dolari in bancile Unibank, Banca Sociala si Banca de Economii, s-a aflat dupa alegerile parlamentare din 2014.

 

Imediat, Guvernul a acoperit gaura cu credite luate de la Banca Nationala, pe care acum le intoarce din buget, adica din taxele platite de cetateni.

 

Institutiile financiare au falimentat si au fost lichidate, iar proprietatile lor sunt vandute. Primul raport Kroll, publicat de presedintele parlamentului Andrian Candu, arata ca o buna parte din banii furati au fost spalati prin firmele lui Ilan Shor.

 

Desi acesta se declara nevinovat, el a fost condamnat la 7 ani si jumatate de inchisoare de prima instanta. Curtea de Apel Cahul, care ar trebui sa emita o decizie finala in acest caz, examineaza dosarul deja de un an cu foarte multe amanari. Alte sentinte in dosarul miliardului nu au fost pronuntate, desi au trecut 4 ani de la frauda.

Alte ştiri despre: