21:21, 17 Martie 2017
, PRO TV

Mihai Ghimpu, despre votul uninominal: "Din cei prezenti in Parlament, doar PD-ul este pentru votul uninominal. Ei le spun cetatenilor ceea ce vor ei sa auda"


Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a comentat la emisiunea InPROfunzime, votul uninominal.


 

Mihai GHIMPU, LIDER PL: "Eu am participat prin votul uninominal in anii 90', nu ma tem, am castigat atunci cu 78%. Atunci ne-am gandit noi cum sa organizam alegerile in anul 94' si in stanga Nistrului, si am ajuns la concluzia ca doar votul pe circumscriptie este o optiune ca toti sa poata vota.

 

La moment, in Transnistria nu pot avea loc alegerile intrucat oamenii nu au crescut intr-un mediu democratic. Noi nu avem dreptul prin legile noastre sa oferim lor posibilitatea, Transnistriei si Moscovei, ca sa spuna ei ca cetatenii nu au iesit la alegeri, iar noi suntem de vina.

 

Constitutia nu permite rechemarea deputatilor. Legea stipuleaza clar in ce conditii poate fi rechemat si daca aceste conditii nu sunt respectate, nu se poate de organizat referendum. Din cei prezenti in parlament, doar PD-ul este pentru vot uninominal. Cetatenii sunt pentru votul uninominal, necunoscand de fapt ce inseamna aceasta. "

Alte ştiri despre: