10:49, 8 August 2017
, Stirile Pro Tv

Mesajul transmis de Medvedev, dupa ce Trump a semnat sanctiunile impotriva Rusiei


In tara lui, Donald Trump e banuit ca e mai prietenos decat s-ar cuveni cu rusii. Dar, dupa 7 luni la Casa Alba, rusii nu mai sunt asa de incantati de el.


 

Televiziunile lor il numesc acum un presedinte slab, iar premierul l-a catalogat drept neputincios. Toate acestea, dupa ce Congresul i-a fortat mana, adoptand prin lege sanctiuni impotriva Rusiei.


Sampania a curs in valuri la Moscova, in noaptea inaugurarii lui Donald Trump. Publicatiile rusesti i-au acordat noului presedinte pagini intregi si l-a prezentat intr-o lumina favorabila. La randul sau, Donald Trump nu pierdea nicio ocazie sa spuna ca vrea relalatii mai bune cu Rusia sau sa-l laude pe Vladimir Putin.


Donald Trump: “N-ar fi frumos daca ne-am inelege bine cu Rusia? N-ar fi frumos?”


Dupa şapte luni, “perioada de miere” dintre Trump si Putin s-a incheiat si, odata cu ea, a disparut si simpatia rusilor pentru noul sef de la Casa Alba. Acum, televiziunile ruse spun ca Donald Trump si-a pierdut deja puterea, iar Congresul american sufera de isterie rusofoba.


Desi le-a criticat, Donald Trump a semnat sanctiunile care lovesc in sectoarele energetic si financiar ale Rusiei, iar asta a pus capat oricaror sperante de apropiere.


Trump si Putin au evitat pana acum sa se critice direct, dar al doilea om in Rusia, premierul Dmitri Medvedev, l-a numit pe presedintele american “neputincios si slab”. O imagine foarte diferita de cea proiectata periodic de Vladimir Putin.

Alte ştiri despre: