19:31, 25 Martie 2012
, PRO TV

Marsul Unirii, cu incidente! "Patriotii Moldovei" s-au luat la harta cu manifestantii


Incidente la marsul unirii desfasurat dupa-amiaza in capitala. Un grup de tineri, care reprezentau Partidul Patriotii Moldovei, s-au luat la harta cu manifestantii, imbrancindu-i. Politia a intervenit si a format un cordon intre cele doua parti, pentru a le separa. Marsul a fost dedicat zilei unirii Basarabiei cu Romania, care se marcheaza la 27 martie.Si trecatorii si-au aruncat replici intre ei. 


Marsul a inceput la Academia de Stiinte si s-a incheiat in scuarul operei nationale. 


Participantii, in numar de circa trei mii, potrivit organizatorilor, si-au schimbat traseul in momentul in care au vazut grupul de contramanifestanti. Acestia spun ca reprezinta Partidul Patriotii Moldovei, formatiune cunoscuta pentru promovarea moldovenismului. 


Pentru a separa cele doua parti, politia a facut un cordon si a impins contramanifestantii pe trotuar, pentru a evita altercatiile.


O femeie dintre contramanifestanti a aruncat cu oua in participantii la mars. Organizatorii spun ca reprezentantii partidului aveau autorizatie de a protesta doar in zona de langa Arcul de Triumf. 


Marsul s-a incheiat cu hora unirii. 


Evenimentul a fost organizat de catre Partidul National Liberal si Consiliul Unirii, o structura neguvernamentala care promoveaza ideea unirii Moldovei cu Romania. Marsul este dedicat implinirii a 94 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, infaptuita de catre Sfatul Tarii.

Alte ştiri despre: marsul unirii, patriotii Moldovei, altercatii,