15:44, 7 Ianuarie 2016
, PRO TV

Maia Sandu: Lipsa cvorumului in Parlament a fost regizata de PD, iar Plahotniuc NU trebuie sa fie premier - VIDEO


Lipsa cvorumului in Parlament cand guvernul Sturza nu a obtinut vot de incredere a fost regizata de Partidul Democrat, iar Vlad Plahotniuc nu trebuie sa fie premier pentru ca nu a facut nimic bun pentru tara. Sunt declaratiile Maiei Sandu, proaspat lansata in politica, facute in cadrul unei emisiuni la TVC21. In replica, democratii afirma ca nu comenteaza minciuni.


 

Maia SANDU, EX-MINISTRUL EDUCATIEI: ”Unii oameni n-au reusit sa ajunga la sedinta parlamentului. Este o lipsa de respect fata de oameni ca unii au avut lucruri mai importante de facut decat sa vina sa asculte un potential guvern. Il votau, nu-l votau, deja e alta intrebari. Este clar ca a existat un regizor si e clar pentru toti ca acest regizor este PD.”

 

Sergiu SÎRBU, DEPUTAT PD: ”Noi nu comentam minciuni. Noi, deputatii PD am fost prezenti.”

 

Luni guvernul Sturza nu a obtinut vot de incredere din partea deputatilor, premierul desemnat nereusind macar sa-si prezinte programul de guvernare, pentru ca, din lipsa de cvorum, sedinta nu a avut loc. Maia Sandu a vorbit in cadrul emisiunii si despre candidatura lui Vlad Plahotniuc la functia de premier, pentru care, potrivit lui Nicolae Timofti, ar insista democratii.

 

Maia SANDU, EX-MINISTRUL EDUCATIEI: ”E clar ca PD trage niste sfiri. Au reusit sa rupa de PCRM niste voturi. Mai multe fractiuni par ok sa voteze. Dar eu nu vad ce a facut bun acest om pentru tara, ca noi sa-l acceptam si sa-i dam o sansa sa fie premier, dimpotriva am vazut doar lucruri proaste, din perspectiva societatii.”

 

Sergiu SÎRBU, DEPUTAT PD: ”Noi ne bucuram ca dna Maia Sandu a facut numai lucruri bune.”

 

Cat despre Ion Sturza...

 

Maia SANDU, EX-MINISTRUL EDUCATIEI: ”Dl Sturza a mai fost prim-ministru intr-o perioada de criza si imi amintesc acea perioada, care a fost extrem de dificila. Ca dl Sturza nu a reusit sa supravietuiasca politic, e alta intrebare. Dar au fost multe lucruri facute bune. Intr-un fel, el are o experienta de lucru in perioada de criza. Eu credeam ca parlamentul va fi bucuros ca cineva vrea sa vina sa-si asume responsabilitatea in ceasta perioada./Parlamentul trebuia as-i spuna multumesc ca vine in aceasta perioada sa faca ceva.”

 

Fostul ministru al Educatiei a comentat si declaratiile fostului premier Sturza care spunea luni, in cadrul emisiunii In Profunzime, ca s-ar vedea in echipa Maiei Sandu.

 

Maia SANDU, EX-MINISTRUL EDUCATIEI: ”Daca-l intereseaza proiectul, dl Sturza ca oricine altcineva, poate sa participe sa aplice, mai departe deja e decizia echipei.”

 

Maia Sandu a anuntat astazi pe o retea de socializare ca doritorii pot deja sa scrie cereri de aderare la partid si a explicat procedura. Ea a anuntat ca isi face partid acum 2 saptamani. Formatiunea se va numi PAS, Partidul Actiune si Solidaritate. Maia Sandu a fost ministru al Educatiei, propusa de PLDM. Dupa alegerile din 2014, nu s-a mai regasit in guvern, intrucat ministerul Educatiei a revenit liberalilor. Ea a anuntat ca se distanteaza de partid si a luat o pauza pentru o perioada. Apoi a anuntat ca se va implica intr-un nou proiect politic.

Alte ştiri despre: