14:18, 18 Aprilie 2017
, PRO TV

Maia Sandu, despre initiativa lui Dodon si reactia democratilor: "Schimbarea sistemului electoral este preocuparea principala a lui Plahotniuc si Dodon, nu ne avantajeaza pe noi, cetatenii"


Liderul PAS, Maia Sandu reactioneaza dupa ce presedintele Igor Dodon a anuntat ca va veni cu propunerea ca sa fie introdus sistemul electoral mixt, cerandu-le democratilor sa renunte la proiectul privind votul uninominal.


 

Mesajul postat de liderul PAS pe pagina sa de facebook:


"Schimbarea sistemului electoral este preocuparea principală a lui Plahotniuc şi Dodon. Aceşti politicieni nu sunt preocupaţi de nivelul înalt al corupţiei, de standardele joase de viaţă ale oamenilor, de faptul că mulţi cetăţeni sunt nevoiţi să plece din ţară din cauza sărăciei. Aceşti politicieni au o agendă comună - să se menţină la putere cu orice preţ pentru a continua să fure bani publici, ocolind justiţia.

Schimbarea regulilor de joc nu ne avantajează pe noi, cetăţenii, în situaţia în care instituţiile statului nu asigură respectarea acestor reguli. În aceste condiţii, schimbarea sistemului electoral înseamnă un risc mai mare de fraudare a alegerilor.

Noi, toţi cei care credem în democraţie, trebuie să le vorbim oamenilor despre pericolele acestor iniţiative şi să fim pregătiţi să ne apărăm votul."

Alte ştiri despre: