20:10, 14 Martie 2015
, inprofunzime

Nicolae Timofti implineste 3 ani de cand este presedintele Moldovei. Comunistii: "N-avem presedinte, avem un purtator de cuvant" - VIDEO


Pe 16 martie Nicolae Timofti va avea 3 ani de cand se afla in fruntea tarii, lasand fotoliul de presedinte al CSM.


"La revedere!"

Cu siguranta, Nicolae Timofti a stiut cum sa se apere de intrebarile presei si in cel de-al treilea mandat. Iata si explicatia.

Nicolae TIMOFTI, PRESEDINTE RM "Pentru mine nu contesta (conteaza) sa fiu prezent in mass-media.

Una dintre putinele aparitii ale presedintelui in fata presei a fost raportul sau pentru cei doi ani de mandat.

 Nicolae TIMOFTI, PRESEDINTE RM "Eu nu am vrut niciodata in politica"


Cert este ca Nicolae Timofti s-a facut remarcat in acest an prin disputa avuta la summitul CSI de la Minsk, cand presa a scris ca presedintele moldovean mai nu s-a luat de piept cu Vladimir Putin. Liderul de la Chisinau i-a reprosat lui Putin introducerea nemotivata a embargourilor pentru Moldova.

 
Nicolae TIMOFTI, PRESEDINTELE MOLDOVEI  „Ne pare rău că în pofida argumentelor noastre, a negocierilor şi consultărilor pe care le-am avut, până la intrarea în vigoare a acordului de asociere, colegii noştri din Rusia au introdus embargou şi taxe vamale la cele mai importante produse de export din Moldova. Nici până astăzi introducerea embargoului nu a fost argumentată.”Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE FEDERATIEI RUSE  “Noi niciodată nu am fost oponenţii apropierii statelor din CSI de Uniunea Europeană. Chiar şi noi ne dorim o colaborare mai strânsă. Problema este în condiţiile de colaborare. Ne deranjează că partenerii noştri nu găsesc de cuviinţă să discute cu noi, în timp util, deschis şi profesionist, despre toate riscurile pentru economia rusă.”

 


In cel de-al treilea an de mandat, Nicolae Timofti a impartit cele mai inalte distinctii in stat mai ca intregii coalitii de la guvernare, inclusiv liderilor Vlad Filat, Marian Lupu si Vlad Plahotniuc. Intrucat decizia a fost criticata de mai multa lume, seful statului a ales sa le dea replica in versuri.

 

Nicolae TIMOFTI, PRESEDINTE ”Omul care sufera, dar care merge si paseste asa cum considera ca trebuie s-o faca: Talazuri năvălească! Vrăjmaşa lumii ură/Întunece viaţa în beznă de minciuni!/Copiii lui închidă-l în casa de nebuni!/Lovească-l orice mână! Hulească-l orice gură!/El simte cum îi creşte în inimă o floare/Cu-atât mai luminoasă, cu cât mai mult îl doare .Ma mandresc cu ceea ce fac si nu regret de nimic ceea ce am facut//cei care sunt impotriva acestui decret sunt impotriva cursului nostru european, asa ca explicati la oameni pozitia presedintelui”

 

In plus, in ajunul alegerilor parlamentare din toamna trecuta, Timofti a facut deschis campanie partidelor proeuropene, care pana la urma, asa si nu au reusit sa formeze o majoritate parlamentara.


Nicolae TIMOFTI, PRESEDINTE RM" Să ne depăşim nemulţumirile de moment, să fim uniţi în faţa celor care nu ne vor binele.Cred în înţelepciunea Dumneavoastră şi vă mulţumesc. Să votăm împreună pentru un viitor european!


Pe final de 2014, Timofti a implinit 66 de ani.


AMBIANTA: "22 e ziua, înmulţeşti la trei e vârsta. Dacă întorci aceste cifre invers, asta e dorinţa ca să ajungem la acea vârstă."


Iar pentru 2015, presedintele marturisea ca isi doreste..."Sa traiesc mai multi ani."


Trei ani s-au scurs repede pentru familia Timofti, marturiseste prima doamna a tarii. Margareta TIMOFTI, PRIMA DOAMNA “Au fost zbuciumati


Iar regretul cel mai mare este ca..."Nu am reusit sa facem multe pentru oameni.”

 

Partidele care l-au votat pe Timofti in 2012 considera insa ca aceasta a facut suficient.

 

Vlad FILAT, LIDER PLDM: “Chiar vreau sa-i multumesc.”

Sergiu SIRBU, DEPUTAT PD“ A facut tot ce presupun atributiile.”


Nu la fel considera comunistii, care nici dupa trei ani nu-l recunosc ca presedinte.

 

Anatolie ZAGORODNII, DEPUTAT PCRM “N-avem presedinte, avem un purtator de cuvant.

 

Cu bune, cu rele, trei ani au trecut, iar peste un an, clasa politica s-ar putea pomeni din nou intr-o criza, daca problema alegerii sefului statului nu va fi solutionata urgent.

 

Vlad FILAT, LIDER PLDM “Noi ne miscam.
Sergiu SIRBU, DEPUTAT PD “Se munceste”

 

Nicolae Timofti a fost ales in functia de sef al statului la 16 martie 2012, dupa cinci incercari esuate ale politicienilor de la Chisinau de a alege presedintele.

Alte ştiri despre: 3 ani, nicolae timofti, nicolae timofti,