17:27, 15 Ianuarie 2016
, PRO TV

Lupu: Ideea de a propune o alta candidatura ii apartine colegului nostru Vlad Plahotniuc


Ideea de a propune o alta candidatura al functia de premier a fost propusa de colegul nostru Vlad Plahotniuc - este declaratia liderului PD, Marian Lupu, care a precizat ca Pavel Filip a fost ales dintre cateva candidaturi, in urma dsicutiilor din cadrul partidului.


 

Marian Lupu, lider PD: "Intram intr-o etapa constitutionala, legala. [...] Discutia s-a axat pe nevoia de stabilizare, de intarire si consolidare a stabilitatii R. Moldova, de investire a unui Guvern stabil, pentru ca situatia din tara necesita pasi concreti. Ieri am avut o discutie mai indelungata in cadrul sedintei biroului permanent al PD. In cadrul sedintei, avand in vedere situatia tensionata a societatii, polarizarea acesteia, o situatie economica precara, ingrijorarile noastre pentru indicatorii sociali si rezolvarea problemelor oamenilor, tinand cont de aceste considerente, colegul nostru Vlad Plahotniuc a venit cu o solutie in acest sens, care sa rezolve problemele grabnic, pentru ca e nevoie de solutii. Dupa indelungate dezbateri, la propunerea colegului nostru Vlad Plahotniuc am mers prin a adopta decizia de a fi inaintat candidatura dlui Pavel Filip la functia de prim-ministru. Am ajuns la aceasta candidatura, care corespunde cerintelor celor mai inalte".

 

Marian Lupu a venit apoi cu o mentiune, precizand ca Plahotniuc a dat ideea de a inainta un alt candidat, iar in urma discutiilor s-a ajuns la candidatura lui Filip: "Dl Plahotniuc a venit cu propunera ca PD sa examineze posibilitatea inaintarii unui alt candidat la functia de prim-ministru, iar candatura lui Pavel Filip este rodul discutiilor. Au fost discutate mai multe cadidaturi, iar in rezultatul acestor discutii, punand pe masa avantaje, dezavantaje, calitati, s-a hotarat acest lucru".

 

Sursa foto: a-tv.md

Alte ştiri despre: