18:24, 1 Februarie 2018
, PRO TV

Liberalii sunt gata sa acorde asistenta juridica tuturor consiliilor locale care au adoptat declaratii de unire cu Romania si ar fi fost intimidate de Igor Dodon - VIDEO


Liberalii sunt gata sa acorde asistenta juridica tuturor consiliilor locale care au adoptat declaratii de unire cu Romania si ar fi fost intimidate de Igor Dodon. Mihai Ghimpu spune ca presedintele vrea sa hartuiasca aceste localitati, prin decizia de a convoca Consiliul Suprem de Securitate. In apararea satelor unioniste a sarit si asociatia ODIP, membrii careia au protesta in fata Resedintei de Stat.


 

“Tradator.”

 

Vlad BILETCHI, PRESEDINTE ASOCIATIA ODIP: “Dumnealui se ia de Primari. Acestia au proclamat un document cu valoare politica, in timp ce in Transnistria se intampla Dumnezeu stie ce.”

 

Purtatorul de cuvant al presedintelui nu a venit cu o reactie la flashmob-ul unionistilor. Dupa ce 6 localitati din tara ar fi adoptat declaratii de unire cu Romania, Igor Dodon a cerut guvernului, parlamentului, SIS-ului si Procuraturii Generale sa ia act de acest lucru si sa sanctioneze responsabilii pentru ca ar fi pusa in pericol statalitatea tarii.

 

Mihai GHIMPU, LIDER PL:Presedintele Dodon si nepresedintele nostru a ridicat bita si a inceput sa intimideze acesti alesi locali care au votul cetatenilor, doar pentru ca si-au expus punctul de vedere al lor."

 

Valeriu MUNTEANU, MEMBRU PL:Partidul Liberal declara ca va oferi asistenta juridica calificata gratuita pentru APL care vor fi intimidate de Dodon.”

 

Zilele trecute 6 localitati: satul Opaci din raionul Causeni, comuna Parcova din Edineti, satul Festelnita din Stefan Voda si alte 4 sate din Ialoveni au adoptat declaratii de Unire a Republicii Moldova cu Romania, in contextul implinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

 

Imediat dupa asta Igor Dodon a cerut convocarea Consiliului Suprem de Securitate pentru a lua atitudine cu privire la actiunile, despre care el spune ca sunt indreptate impotriva suveranitatii, independentei si integritatii teritoriale a statului. Astazi presedintele nu a comentat declaratiile liberalilor.

Alte ştiri despre: