13:30, 21 Octombrie 2017
, PRO TV

Liberalii au depus actele pentru inregistrarea in cursa electorala pentru referendumul de demitere a primarului suspendat: "Chirtoaca e reprezentantul PL-ului". Astazi e ultima zi in care partidele mai pot depune actele - VIDEO


Liberalii au depus astazi actele la Consiliul Electoral de Circumscriptie pentru a participa la referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoaca. PL sustine ca vrea sa se inregistreze pentru a indemna oamenii sa nu iasa la plebiscit. A fost ultima zi de inscriere, asa ca cel tarziu pana maine urmeaza sa fie luata o decizie, spun membrii Consiliului Electoral de Circumscriptie.


 

In calitate de reprezentant al partidului a fost inscris Dorin Chirtoaca. Astfel, daca cererea va fi acceptata, primarul suspendat ar putea fi eliberat din arest la domiciuliu pentru a-si face campanie electorala, cred liberalii. 

 

Pana acum doar socialiastii, care sunt si initiatorii referendumului, au fost inregistrati in cursa electorala. Plebiscitul de demitere a primarului suspendat Dorin Chirtoaca va avea loc pe 19 noiembrie si vor fi deschise 301 sectii de votare. Dorin Chirtoaca nu a fost inregistrat ca participant la referendum pentru ca nu ar fi depus personal dosarul, fiind in arest la domiciliu.

 

Instanta va examina luni cererea lui Chirtoaca, de a-i permite sau nu sa depuna actele, asta desi termenul de inregistrare expira astazi.

 

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, partidele inscrise in cursa electorala nu vor putea cheltui in campanie mai mult de 16 milioane 500 de mii de lei. Anterior, PD, PAS, PUN, PNL si Platforma DA si PL au anuntat ca nu vor participa la referendum.

Alte ştiri despre: