08:56, 3 Decembrie 2018
, PRO TV

Kremlinul spera la o intalnire cu Trump inainte de summit-ul G20 din iunie 2019


Kremlinul spera ca presedintele american, Donald Trump, si omologul sau rus, Vladimir Putin, sa se intalneasca inainte de summit-ul G20 din Japonia care va avea loc in iunie 2019, a afirmat Yuri Ushakov, un consilier al lui Putin, scrie Reuters.


 

Ushakov a declarat în faţa reporterilor că este posibil ca cei doi lideri să se întâlnească în curând, potrivit News.ro.

 

Declaraţiile lui Ushakov vin după ce Trump a anulat întâlnirea cu Putin de la G20, invocând faptul că Rusia nu a eliberat marinarii ucraineni reţinuţi în Strâmtoarea Kerci. Trump şi Putin au avut în schimb o întâlnire neoficială scurtă.

 

„Bineînţeles că o nouă întâlnire este posibilă. Acum trebuie să avem discuţii pentru a pregăti o astfel de întâlnire”, a declarat Ushakov. Întrebat fiind când va avea loc această întâlnire, el a făcut referire la summit-ul G20 din Japonia ca fiind o opţiune. „Dar cred că este foarte important pentru noi şi pentru ei să găsim o cale pentru a avea o întâlnire mai devreme”, a precizat Ushakov.

 

Relaţiile dintre Rusia şi SUA sunt tensionate după ce Trump a anulat întâlnirea cu Putin de la summit-ul G20. Putin a declarat că este „prea devreme” pentru a elibera marinarii şi navele ucrainene capturate de Rusia în Marea Azov, acuzând guvernul Ucrainei că a creat acest incident pentru a distrage atenţia de la problemele sale interne.

 

Sursa: News.ro

Alte ştiri despre: