14:42, 15 Decembrie 2017
, PRO TV

Ce spune James Pettit, ambasadorul SUA in RM, despre proiectul prin care guvernarea afirma ca vrea sa lupte cu propaganda ruseasca


"Consiliul Europei si OSCE au declarat ca interdictiile extensive nu sunt eficiente in lupta impotriva propagandei rusesti", asta spune ambasadorul James Pettit despre proiectul votat in Parlament prin care guvernarea afirma ca vrea sa lupte cu propaganda ruseasca.


 

James Pettit, ambasadorul SUA in RM a indemnat autoritatile de la noi sa adopte cat mai curand noul Cod al Audiovizualuliui.

 

"Propaganda straina este o problema in Moldova, si Statele Unite inţeleg cu siguranta riscurile pe care le prezinta dezinformarea ruseasca. Dar Moldova se confrunta, de asemenea, cu probleme de control intern asupra mass-mediei.

Freedom House afirma ca concentrarea proprietatii, mai ales in sectorul televiziunii, este unul dintre cele mai mari obstacole in calea independentei mass-media in Moldova - estimand ca 80% din posturile de televiziune nationale sunt detinute de persoane afiliate cu partide politice. Aceasta situatie nu numai ca ameninta independenta mass-mediei in Moldova, ci si generează mesaje care pot fi caracterizate ca un tip diferit de propaganda, din surse interne.

Mai mult, expertii internationali precum Consiliul Europei si OSCE au declarat ca interdicţiile extensive nu sunt eficiente in lupta impotriva propagandei rusesti. Si in timp ce abordam aceste intrebari dificile, puteti conta pe Statele Unite ca partener", a declarat Pettit.


Proiectul, prin care guvernarea afirma ca vrea sa lupte cu propaganda ruseasca, votat de Parlament in lectura finala. Deputatii comunisti au parasit sala 

Alte ştiri despre: