19:18, 29 Octombrie 2014
, PRO TV

Inca doi concurenti, inregistrati la CEC. Obiectivul Miscarii Ravnopravie: Moldova, o noua Crimee in componenta Rusiei


Inca doi concurenti au fost inregistrati in campanie electorala. Liderul Miscarii Ravnopravie Valerii Klimenko vrea ca Republica Moldova sa devina o noua Crimee in componenta Rusiei. Iar primul candidat independent inscris in cursa electorala, Oleg Cernei, vrea sa fie votul de aur pentru o viitoare coalitie proeuropeana.


 

Valerii KLIMENKO, LIDER RAVNOPRAVIE: ”Moldova îşi păstrează hotarele actuale. Devine subiect al Federaţiei Ruse, după exemplul Tatarstanului, Crimeii. Astfel, Moldova se păstrează ca stat. Da, suveranitatea este limitată puţin.”

 

Miscarea Ravnopravie a fost inregistrata in cursa cu doar 57 de candidati dintre cei 60, pentru ca 3 persoane au completat declaratiile in limba rusa, astfel ca existau mici diferente fata de numele lor din buletin. Si candidatul Oleg Cernei a avut parte de emotii. Dintre cele peste 2600 de semnaturi pe care le-a prezentat la CEC, aproape 400 i-au fost excluse.

 

Iurie CIOCAN, PRESEDINTE CEC: ”Din motive tehnice”.

 

Oleg Cernei se pronunta pentru integrare europeana.

 

Oleg CERNEI, CANDIDAT INDEPENDENT: ”Cred ca voi fi votul de aur care va ajuta coalitia pro-europeana”.

 

Pana acum, niciun candidat indepedent nu a reusit sa treaca pragul electoral de 2 la suta. La alegerile din 2010 s-au prezentat la urne peste 1 milion 600 de mii de moldoveni (1.628.038 lei) . Pentru un candidat independent ar fi trebuit, de exemplu, sa voteze peste 32 de mii 500 de oameni (32.560, 76). Ieri a fost inregistrat in cursa si Partidul Verde Ecologist, in frunte cu Anatolie Prohnitchi.

Alte ştiri despre: