14:55, 6 Iunie 2018
, PRO TV

Igor Dodon sustine ca ultima decizie a Curtii Constitutionale de a declara invechita o lege sovietica ce tine de limba de comunicare interetnica, nu face decat sa tulbure apele in Moldova - VIDEO


Igor Dodon sustine ca ultima decizie a Curtii Constitutionale de a declara invechita o lege sovietica ce tine de limba de comunicare interetnica, nu face decat sa tulbure apele in Moldova. Presedintele nu a putut sa ne explice de ce nu ar fi romana limba de comunicare intre minoritatile din tara.


 

Igor DODON, PRESEDINTE RM: “Declararea acestei legi ca nu este deja in functie creeaza un anumit vid legislativ. Toti trebuie sa invete limba de stat. In ceea ce tine de limba rusa ca limba de comunicare interetnica – aceasta a fost un compromis la inceputul anilor ‘90 si a fost unele din elemente de baza care a asigurat linistea interetnica si trebuie sa ramana in continuare. - Am depasit acea perioada. - Nu am depasit acea perioada si nu trebuie sa incercam sa revenim la o situatie si sa creem turbulente in inteiorul tarii.”

 

 Ieri, socialistii anuntau ca pregatesc un proiect de redactare a legii cu privre la functionarea limbilor in Moldova. Acestia insista ca rusa sa primeasca statut oficial de limba de comunicare intre natiuni. Hotararea Curtii a fost luata acucm doua zile la sesizarea liberalilor. Ea insa nu are niciun efect direct.

Alte ştiri despre: