17:02, 4 Ianuarie 2018
, PRO TV

Igor Dodon ar putea fi suspendat temporar din functie pentru a treia oara dupa ce a refuzat repetat sa promulge legea anti-propaganda - VIDEO


Igor Dodon ar putea fi suspendat temporar din functie pentru a treia oara dupa ce a refuzat repetat sa promulge legea anti-propaganda, care interzice retransmisia stirilor si emisiunilor politice din Rusia. Sesizarea depusa astazi la Curtea Constitutionala de deputatul PD Sergiu Sarbu va fi examinata maine.


 

Tot astazi si presedintele Igor Dodon a sesizat curtea privind legea anti-propaganda, care in opinia lui contrar Constitutiei, atenteaza la principiile democratiei si incalca drepturile omului.

 

Proiectul a fost revotat pe 7 decembrie, de Parlament dupa ce prima oara seful statului a refuzat sa-l promulge, desi conform legii era obligat sa o faca. Marti Curtea Constituionala a decis sa-l suspende pe Igor Dodon din functie pentru ca a refuzat sa accepte repetat candidaturile ministrilor propusi de PD. Interimatul va fi asigurat de Andrian Candu, care va semna decretele.

Alte ştiri despre: