10:27, 19 Octombrie 2017
, PRO TV

Ghimpu, in parlament: " Dorin Chirtoaca este invinuit de tot ce vreti, si de moartea lui Lenin". Voronin: "Lenin jil, Lenin jiv, Lenin budet jiti". Lupu: "Am clarificat faptul ca dl Chirtoaca nu l-a asasinat pe Lenin" - VIDEO


Schimb de amabilitati intre doi veterani ai politicii de la noi. Vladimir Voronin si Mihai Ghimpu au facut deliciul sedintei Parlamentului de astazi si si-au amuzat colegii deputati. Vechi adversari politici, cei doi si-au urat sanatate si viata lunga. Totul a pornit de la referendumul de demitere a primarului suspendat al capitalei.


 

Mihai GHIMPU, LIDER PL: "Noi avem referendum cu privire la revocarea primarului general al capitalei Dorin Chirtoaca si CEC refuza sa-l inregistreze in calitate de agent electoral sau participant. Dorin Chirtoaca este invinuit de tot ce doriti, inclusiv de moartea lui Lenin."

 

 Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: "Ghimpu, Lenin a trait, Lenin traieste, Lenin va trai, sa stii asta."

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Dle Ghimpu, asta inseamna ca dl Chirtoaca nu a avut nimic treaba cu Lenin."

 

 Mihai GHIMPU, LIDER PL: "Dle presedinte Voronin, eu vreau dvs sa fiti sanatos si sa traiti, dar Lenin, Dumnezeu cu dansul deja! E dus de unde n-a venit. Traiasca Vladimir Nicolaevici Voronin mai bine decat Lenin. Ce are Lenin cu RM? La multi ani, dle Voronin!"

 

 Schimbul de replici intre cei doi i s-a parut iesit din comun fostului sef al democratilor.

 

Marian LUPU, LIDER FRACTIUNE PD: "O sedinta foarte stranie, dle presedinte. Astazi pentru prima oara eu aud cand dl Ghimpu ii canta  La multi ani, dlui Voronin. In cadrul sedintei de astazi clarificam ca dl Chirtoaca nu l-a asasinat pe Lenin."

 

 Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: "Ghimpu toti anii cat eu am exercitat functia de presedinte a fost intr-o opozitie foarte dura, dar mata in fiecare zi te linguseai pe langa mine si s-a prelungit chestia asta pana cand nu te-am inaintat candidat la functia de presedinte. Pe urma, m-ai uitat categoric."

 

 Mihai GHIMPU, LIDER PL: "Dle Lupu, La multi ani, si dvs, daca va supara ca i-am spus dlui Voronin."

 

 Desi initial Mihai Ghimpu a cerut ca presedintele CEC sa vina sa explice in Parlament de ce Dorin Chirtoaca nu a fost inregistrat ca participant la referendumul din 19 noiembrie, dupa replicile haioase, deputatii s-au amuzat si nu au mai supus votului propunerea.

Alte ştiri despre: