12:15, 2 August 2012
, INPRO

Socialistii si Unionistii atentioneaza: La Balti vor fi provocari!


Atat reprezentantii Platformei Civice Actiunea 2012 cat si Garda Tanara a Partidului Socialistilor au anuntat, astazi, ca duminica la Balti vor fi provocari, care ar putea degenera in violente.


 

 „Atentionam institutiile de drept, duminica la Balti vor fi provocari, detinem asa informatii. Noi vom fi acolo ca sa impiedicam aceste lucruri”, a anuntat reprezentantul Garzii Tinere Vlad Batrancea.

 

Aceeasi idee o sustin si reprezentantii Platformei Civice Actiunea 2012. "Autoritatile comuniste au recurs la amenintari fizice asupra membrilor nostri si planuiesc aducerea unor infractori pentru a bloca marsul dupa scenariul pus in practica acum doua saptamani la Cahul. Avand in vedere aceste semnale, facem un apel catre Dorin Recean, noul ministru de Interne sa ne asigure integritatea fizica, dreptul la libertatea de exprimare si pluralismul opiniilor", au mentionat unionistii.

 

Totodata, reprezentantul socialistilor Vlad Batrancea a mentionat ca duminica, la marsul organizat de unionisti la Balti vor merge si ei. „ Vom merge acolo, protestele nostre vor avea caracter pasnic. Noi vrem sa fim pacificatori, vom promova mesaje patriotice”, a specificat acesta.

 

De asemenea si reprezentantii unionistilor au specificat ca marsul lor va fi pasnic. "Platforma civica “Actiunea 2012” a militat intotdeauna pasnic pentru drepturile europene ale basarabenilor, pentru unitatea acestui teritoriu si extinderea sa prin Unirea cu Romania, aleasa prin vointa populara, spre deosebire de comunisti, care au optat pentru subminarea statului, mafiotizarea acestuia si dezintegrare teritoriala", au punctat unionistii.

 

Platforma Civica Actiunea 2012 va organiza duminica, 5 august, la Balti, Marsul Unirii. In cadrul vizitei de ieri de la Balti, premierul Vlad Filat  i-a indemnat pe manifestanti sa protesteze fara sa incalce legea. La randul sau primarul municipiului Balti Vasile Panciuc a dat asigurari ca totul va decurge fara incidente.

Alte ştiri despre: