22:01, 21 Aprilie 2017
, PRO TV

Dorin Chirtoaca: "Orasul este ca dupa razboi. Numarul total de arbori cazuti se ridica la 10000, iar muncitorii lucreaza non-stop"


Dorin Chirtoaca a comentat, printr-o interventie telefonica, dezastrul din capitala dupa ninsorile din ultimele doua zile.


 

Dorin CHIRTOACA: "Ceea ce nu ne omoara, ne intareste. Daca de dimineata era o adevarata catastrofa, acum revenim la viata. Toate drumurile principale au fost curatate si deblocate. S-au dat la o parte peste 600 de arbori de pe aceste drumuri principale.

 

Numarul total de arbori se ridica de la 7000 pana la 10000, inclusiv parcuri. Orasul este ca dupa razboi. Acum va trebui fiecare dintre noi sa punem cate un arbore ca sa revenim la normal. Ca sa facem ordine vom avea nevoie de cateva saptamani.

 

Avertizarea meteo a fost pentru inghet. S-a stiut despre zapada, dar nu despre o cantitate atat de mare. Am vazut un ochii mei, in unele zone zapada ajungea pana la un metru. Stim ca multi au dorit conectarea la agentul termic, insa pana cand ar fi ajuns agentul termic in apartamente ar fi trecut vreo 3 zile pentru conectare si dupa care ar fi trebuit deconectat imediat.

 

In ceea ce priveste apa, noi nu avem o probleme in Chisinau. Oamenii au muncit si 36 de ore non-stop. S-a muncit asa cum s-a putut si nu ar fi corect sa avem obiectii fata de ei. Personal, am crezut ca mai greu o sa revenim la suprafetele curate ale capitalei.

 

Aici vorbim despre mii de copaci dati la o parte intr-o zi, ceea ce de obicei se face intr-un an. Lucrurile au mers asa cum se procedeaza in asemenea situatii. Ieri, vazand ca lucrurile se agraveaza, la ora 12 noaptea am transmis informatie prin care am cerut tuturor sa ramana acasa."

Alte ştiri despre: